Resultat UK 2009: Del 3

2009-01-25 (söndag)

Tredje och sista deltävlingen innan finalen av “Your Country Needs You“, Storbritanniens nationella uttagning till Eurovision Song Contest 2009, hölls på lördagskvällen.

Jade och Emperors of Soul var de som fick minst röster, men eftersom Andrew Lloyd Webber bestämt sig för att rädda kvar den förstnämnda så var det Emperors of Soul som fick lämna tävlingen.

Artisten som fick lämna “Your Country Needs You” 24/1:
Emperors of Soul, uppträdande i “YCNY, del 3, låt 1”
Emperors of Soul, uppträdande i “YCNY, del 3, låt 2”

Finalisterna i UK:s “Your Country Needs You”:

 • Francine & Nicola, uppträdande i “YCNY, del 3, låt 1”
 • Francine & Nicola, uppträdande i “YCNY, del 3, låt 2”
 • Jade, uppträdande i “YCNY, del 3, låt 1”
 • Jade, uppträdande i “YCNY, del 3, låt 2”
 • Mark, uppträdande i “YCNY, del 3, låt 1”
 • Mark, uppträdande i “YCNY, del 3, låt 2”
 • Schlagerpinglan: Inför lördagskvällen så var det väl ganska uppenbart att Emperors of Soul var de som skulle få åka hem. Lite mer överraskande är det at Jade inte längre är någon storfavorit, ens i mina ögon.

  Alla artisterna fick uppträda med vars en ballad och en låt med lite mer fart i för att de skulle få visa vad de gick för både röstmässigt och hur de rörde sig på scenen. Detta gynnade tvillingarna och Mark. De andra två var bra som vanligt, men visade inget utöver vad vi redan visste.

  Marks svaghet har annars varit att han uppfattas som väldigt tråkig. Med sitt uppträdande i går visade han att det inte är hopplöst, han kan skaka loss om han bara vill. En möjlig vinnare.

  Tvillingarna är inte lika bra på de snabbare låtarna, varken röst eller rörelser sitter där de ska. Däremot så strålar de något enormt när de sätter tänderna i en vacker ballad. Med rätt låt skulle även de skulle kunna vara ett bra val.

  Jade då, som jag förut tyckte var överlägsen? Hon gjorde ett dåligt val av snabb låt, som mest gick ut på att skrika. Som tur är så vet vi sedan innan att hon kan bättre och att även hon är en möjlig vinnare.

  Allt är upplagt för en väldigt spännande final av “Your Country Needs You” den 31:a januari.

  Mer om Storbritanniens uttagning till ESC 2009 hittar ni här.

  Andra bloggar om: , , ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  3 kommentarer till “Resultat UK 2009: Del 3”

  1. DavidG

   jag hoppas dock ändå att Jade åker till moskva. mark känns lite för lik andy abraham och en viss kille for storbritannien i esc2004 för att kunna göra nåt jättebra resultat.

   tyvärr tror jag dock att mark kommer att vinna..o göra dåligt resultat tyvärr..

   men håller tummarna för Jade… hon är trots allt den största stjärnan o ska vinna om det handlar om talang.

  2. DavidG

   tror också att alla i storbritannien som verkligen gillar eurovision kommer att kolla o rösta i lördagens program. så antar att den de verkligen vill skicka vinner..

   men kan man lita på ett folk som tidigare har skickat Scooch och Andy Abraham??..hmmm.. tricky..

  3. Schlagerpinglan

   DavidG,
   Jag hoppas också på Jade men efter senaste showen så lutar det ju inte åt det hållet. Folk har kort minne och kommer inte ihåg hur bra hon egentligen är. Tyvärr. Det gäller att hon verkligen visar vad hon går för på lördag.

   Vad gäller Mark så tycker jag, trots hans enorma framsteg, att han fortfarande är alltför stel och välputsad. Förhoppningsvis inser britterna detta också… men det är kanske det de faller för. Vem vet? 🙂 Det var ju som sagt de som valde Scooch så allt är möjligt.

  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se