Inför Finlands final

2009-01-31 (lördag)

Schlagerpinglan: I kväll, lördagen den 31:a januari, är det dags för Finland att välja ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2009. De har redan haft tre semifinaler och valt ut sex bidag till finalen. Ytterligare två bidrag kommer att väljas ut av de sex som tävlar i Andra Chansen strax innan.

Länkar till finalisterna:
“Rakkautta on, rauhaa ei”, Tapani Kansa
“10 000 Light Years”, Kwan
“Lose Control”, Waldo’s People
“Planeetta”, Remu
“Kirkas kipinä”, Jari Sillanpää
“Speakerbox”, Signmark feat. Osmo Ikonen

Länkar till bidragen som tävlar i Andra Chansen:
“Meren”, Riikka
“Manala”, Tiara
“Surrender”, Passionworks
“Doctor, Doctor”, Sani
“The Greatest Plan”, Vink
“Martian”, Janita

Schlagerpinglan: Personligen föredrar jag “Lose Control” med Waldo’s People, “Kirkas kipinä” med Jari Sillanpää och “Surrender” med Passionworks och ser helst att någon av dessa tre vinner. Skulle “Speakerbox” med Signmark feat. Osmo Ikonen vinna så går det bra det också, den gör ju sig väldigt bra på scenen.

Ska man ta in i beräkningen att Tjeckien, som tävlar i samma semifinal, skickar ett rap-band, att finskspråkiga låtar inte brukar tas emot så bra, att ännu inga ballader är bekräftade till semi 1 o.s.v.? Eller ska man bara följa sitt hjärta och rösta på den låt man tycker är bäst? Säg det, själv ska jag ju inte rösta men jag håller tummarna för att finnarna gör ett klokt val.

Mer om Finlands uttagning till ESC hittar ni här.

Enligt escsweden.com så sänder finska YLE2 showen mellan klockan 19.00-21.20 svensk tid med avbrott för en kvarts nyheter. Enligt esctoday.com så kan man i Finland även se en webcast av showen, som börjar 19:00 CET. Showen sänds även live genom Radio Suomi och den sändningen kan alla lyssna på. Mer info om sändningarna hittar ni här.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se