Norge ger extrachanser

2009-02-07 (lördag)

En förändring av reglerna i Norges uttagning till Eurovision Song Contest 2009 har skett. Det kommer att bli åtta bidrag, i stället för sex, i Andra Chansen den 14:e februari.

Utav de låtar som redan åkt ut (förutom Wenche Myhre, som är i Portugal den 14:e och därför inte kan vara med) kommer det bidrag som fått flest tele- och SMS-röster samt det bidrag som VG Nett:s läsare kommer att rösta fram gå vidare till Andra Chansen.
(Källa: vg.no)

Schlagerpinglan: Vare sig regeländringen beror på att inte “rätt” bidrag kommit med eller om vg.no kom med ett erbjudande som nrk inte kunde motstå så hoppas jag att norrmännen i slutändan kommer fram till att Alexander Stenerud blir deras representant i Moskva i maj. Hans “Find my girl” är förmodligen, enligt mig, det bästa de har.

Norges tredje och sista semifinal hålls i kväll kl. 19:55 och kan, enligt esctoday.com, ses här på NRK:s hemsida.

Mer om den norska uttagningen till ESC hittar ni här.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Norge ger extrachanser”

 1. Tobbe

  Jag förstod inte det där med juryns val? Vad hände med snygg-Caroline? gick hon till final?

 2. Schlagerpinglan

  Tobbe,
  Nej, hon gick inte till finalen, men hon har fortfarande chansen. Den internationella juryn väljer ut fyra bidrag (ett efter varje deltävling). Efter Andra Chansen väljer de ut ett av dessa fyra bidrag som får tävla i Globen. Caroline är en av dessa fyra, så hon har fortfarande chansen.

  (Hon valdes ju även av svenska folket att gå till Andra Chansen, så hon har ju i praktiken två chanser att ta sig till final.)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se