Resultat Norge 2009: Semi 3

2009-02-09 (måndag)

I helgen höll Norge den tredje av tre semifinaler i Melodi Grand Prix 2009, landets uttagning till Eurovision Song Contest. Här är resultatet:

Länkar till bidragen som gick vidare till MGP-finalen:
“Fairytale”, Alexander Rybak, nrk.no
“Seven seconds”, Ovi, nrk.no

Länkar till bidragen som gick till Andra Chansen:
“Carrie”, Sunny, nrk.no
“Shuffled”, Jane Helen, nrk.no

Länkar till bidragen som åkte ur:
“Left right”, Sichelle, nrk.no
“Soul train”, The Rebelettes, nrk.no
“Do it again”, Foxy, nrk.no (*OBS! Till Andra Chansen.)
(Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan:Fairytale” med Alexander Rybak har det där lilla extra som man söker i ett ESC-bidrag. Trots att den även innehåller något (vad?) som stör mig så hoppas jag att det antingen blir “Fairytale” eller Alexander StenerudsFind my girl” som norrmännen väljer ut vid sin final den 21:a februari.

* Först är det ju dags för Andra Chansen den 14:e februari och enligt nrk.no så blev det “Party” med KeSera (från första semin) och “Do it again” med Foxy (från tredje semin) som fick de två extraplatserna.

Mer om den norska uttagningen till ESC hittar ni här.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Resultat Norge 2009: Semi 3”

  1. Dan

    Alexander Rybak och Fairytale har allt: show, äkthet, musikalitet, en bra röst, scenisk närvaro [han går genom TV-rutan] – och framförallt en bra sång som bygger på något nytt och udda: en etno-norsk halling-låt. Dessutom har Fairytale en fantastisk vers. Den har samma “feel good-känsla” som finns i Nice Little Penguins låt “Flying”. Passar utmärkt att klappa med i. Glöm inte att han talar ryska! Killen har chans att ta hem hela ESC. Enda hotet hittills är möjligtvis Rumänien.

  2. Schlagerpinglan

    Dan,
    Jag håller med om att Rybak är enastående och att hela numret är något utöver det vanliga. Därför är han nog det bästa valet för Norge. Låtmässigt tycker jag däremot att “Find my girl” är bättre än “Fairytale”.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se