Inför Spaniens första semifinal

2009-02-13 (fredag)

Schlagerpinglan: Spanien har redan haft en lång röstningsprocess där de startade med flera hundra bidrag på en myspace-sida. Allmänheten har röstat och en jury har fått säga sitt. 30 låtar har valts ut som kommer att tävla i tre semifinaler. Länkar till låtarna i den första semifinalen, som kommer att hållas den 14:e februari, ser ni här nedan.

Semifinal nr 1, 14:e februari:
“Amante De La Luna”, Melody Y Los Vivancos
“Dame Un Beso”, La La Love You
“Alejandria The New Generation”, Normativa Vigente
“Tu Me Complementas”, Vicente Casal
“Uh La La”, Yulia Valentayn
“Cruza Los Dedos”, Noelia Cano
“Retrato Frontal”, Atalis
“El Patito”, Carlos Ferrer EAI
“Despedida De Soltero”, Gran Baobab
“Madre Tierra”, La red de San Luís
(källa: oikotimes.com)

Uppdaterad 2009-02-14: Enligt esctoday.com så ska semifinalen sändas kl. 22.45 CET (22:30 CET enligt oikotimes.com) och kunna följas via RTVE:s hemsida här.

Schlagerpinglan: Tre av dessa tio bidrag kommer att att gå vidare till finalen den 7:e mars. Detsamma gäller vid de övriga två semfinalerna den 21:a respektive den 28:e februari. Ytterligare ett bidrag väljs dessutom ut vid en Andra Chansen-show.

Personligen ser jag helst att “Cruza Los Dedos” med Noelia Cano, “Uh La La” med Yulia Valentayn samt “Amante De La Luna” med Melody Y Los Vivancos, som fick flest röster i den första omröstningen, går vidare. Endast den förstnämnda tycker jag är riktigt bra, de andra två får följa med i brist på annat. 🙂

Mer om Spaniens uttagning till ESC 2009 hittar ni här.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Inför Spaniens första semifinal”

 1. Jennifer på Fashioncut

  Hur kan du veta om de är bra? 🙂

 2. Schlagerpinglan

  Jennifer på Fashioncut,
  Det kan jag inte. Jag utgår från de inspelningar jag hört och grundar mina åsikter på det. (Klickar du på låttitlarna i listan kommer du till sidan där du kan lyssna på dem.) När jag väl hört låtarna framföras live så kan åsikterna mycket väl ändras. Precis som vid 60-sekunders-klippen inför Melodifestivalen.

  T.ex. så hoppas jag väldigt mycket på Roel, i den andra semifinalen, men kanske hoppas jag för gäves. Har ingen aning om han kan sjunga live. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se