Christer Björkman polisanmäld?

2009-02-14 (lördag)

Henrik Bie, som stod bakom Caracolas Melodifestivalsbidrag “Smiling in love” förra året, har lämnat in en polisanmälan mot Christer Björkman, SVT och Eva Hamilton efter Johan Norbergs uttalanden, läs mer här.

“– Efter att ha skickat in 32 bidrag kom jag på fusket. Det blir ungefär 320  000 kronor i demokostnader. Men jag är inte ute efter pengarna utan kräver en vettig utredning, säger Henrik Bie.”
(Källa: aftonbladet.se)

Schlagerpinglan: Är det inte lite väl gnälligt? Kan inte låtskrivarna vara nöjda med att SVT tar emot låtar över huvud taget? De har nämligen ingen skyldighet att göra detta. SVT skulle lika gärna kunna plocka vilken låt som helst, ej utgiven före 1:a oktober 2008, och skicka till Moskva. Polisanmälan? Jag måste ha missat något. Någon som kan utveckla tanken?

Läs även mitt förra inlägg om Johan Norberg.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Christer Björkman polisanmäld?”

 1. Mamselamsen

  Faktum är att det hade varit bättre om de helt rakt hade bestämt vilken låt det ska bli, då slipper en massa männsiskor lägga tid och pengar på något som inte alls är vad det utger sig för att vara. Om du läst hos mig… och klickat på länkarna från i höstas, ser du att det är ännu mer korrumperat än det som står i Aftonbladet.

 2. Peter

  Nämen det är väl helt ok att luras och bluffa. Tid, pengar och möda – skyll er själva. Media är media.

 3. Bimbo Boy

  Fusk är aldrig okej. Speciellt inte med tanke på alla pengar artister och låtskrivare lägger ner på att skicka in bidrag. Självklart ska man ifrågasätta denna svågerpolitik, speciellt med tanke på att det är vi tittare som betalar TV-licensen så att tävlingen kan fortsätta.

 4. Schlagerpinglan

  Bimbo Boy,
  Nej, fusk är aldrig OK. Där är vi överens. När det gäller vilka som ska få vara med i Melodifestivalen är vi däremot inte alls inne på samma spår.

  Melodifestivalen är en enorm succé och detta beror på att Björkman och hans närmaste lyckats plocka ut bra låtskrivare och bra artister, år efter år. Detta har naturligtvis betytt att många obeprövade, duktiga talanger har fått stå tillbaka till förmån för andra, mer kända och älskade artister. Jag tycker att detta är ett väldigt bra val. Skulle det dyka upp ett guldkorn i högen av inskickade bidrag så tror jag dock inte att de skulle kasta bort det.

  Vill man se mängder med nya talanger som prövar sina vingar så kan man titta på Idol.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se