Resultatet Melodifestivalen 2009

2009-03-14 (lördag)

Schlagerpinglan: Det blir Malena Ernman som kommer att representera Sverige i Eurovision Song Contest 2009 med låten “La voix“, se resultatet här nedan.

Slutresultatet i Melodifestivalen 2009:
1. Malena Ernman, “La voix”: 182 poäng
2. Caroline af Ugglas, “Snälla, snälla”: 171 poäng
3. E.M.D., “Baby Goodbye”: 145 poäng
4. Måns Zelmerlöw, “Hope & Glory”: 144 poäng
5. Alcazar, “Stay The Night”: 139 poäng
6. Sarah Dawn Finer, “Moving On”: 87 poäng
7. H.E.A.T, “1000 Miles”: 82 poäng
8. Agnes, “Love Love Love”: 40 poäng
9. Emilia, “You’re My World”: 28 poäng
10. Sofia, “Alla”: 12 poäng
11. Molly Sandén, “Så vill stjärnorna”: 2 poäng
(Källa: svt)

Juryns röster: Folkets röster:
1. Måns Zelmerlöw 96 p 1. Malena Ernman 144 p
2. Sarah Dawn Finer 75 p 2. Caroline af Ugglas 120 p
3. Alcazar 67 p 3. E.M.D. 96 p
4. H.E.A.T 58 p 4. Alcazar 72 p
5. Caroline af Ugglas 51 p 5. Måns Zelmerlöw 48 p
6. E.M.D. 49 p 6. H.E.A.T 24 p
7. Agnes 40 p 7. Sarah Dawn Finer 12 p
8. Malena Ernman 38 p
9. Emilia 28 p
10. Sofia 12 p Fick inga poäng av folket:
11. Molly Sandén 2 p Agnes + Emilia + Sofia + Molly
(Källa: svt)

Uppdaterad 09-03-17:Hur röstade juryn?

Schlagerpinglan: Jag återkommer i morgon med en mer utförlig analys av slutresultatet men jag måste redan nu påpeka att jag, som alltid ivrigt förespråkat juryn, är väldigt tacksam över tittar-rösterna just nu. Hur juryn kan motivera att Sverige bör sända ett typiskt, svenskt nummer som “Hope & Glory” efter förra årets resultat det är mer än jag kan förstå. Lyckligtvis så ordnade ju allt upp sig ändå. Ett stort grattis och lycka till, Malena!

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Resultatet Melodifestivalen 2009”

 1. DavidG

  Japp. låten är faktiskt riktigt bra. Sen att alcazar hade åkt till moskva om de hade fått den näst högsta poängen är en annan femma:)..

  Jag tror Sverige kan vinna semifinal 1.. våran låt är stark och skiljer sig ifrån mängden i semin. så inga problem där..

  kan nästan lova topp 5 för sverige..

  kul.

 2. DavidG

  Måns var rejält besviken. han hade räknat med att åka till moskva nästna. då han fick så många jury poäng. det syntes på honom att han blev otroligt besviken när han enbart fick 44 poäng..

 3. Jan-Åke

  En av mina tre favoriter vann, så jag känner mig nöjd.
  Jag tror absolut att Malena tar Sverige vidare från kvalet till finalen och där hoppas och tror jag att det kommer att gå riktigt bra.

 4. Rickard

  Rätt låt vann. Däremot tror jag Sveriges utmaning blir att “överleva” semifinalen. Tror det kan bli riktigt tufft för Sverige men om de tar sig vidare väntar troligtvis en placering på övre halvan.
  Bra val och det känns som Sverige måste börja våga lite mer. Det här bidraget kan bli flipp eller flopp, då det är väldigt unikt i sig. Men bättre det än att säkra en medioker mittenplacering med en klassisk svensk schlager.

 5. Rickard

  Årets startfällt har sagts vara det starkaste någonsin. Det kan jag hålla med om, men däremot saknar startfältet bidraget som sticker ut. Bidraget som har “DET” och som därmed har chans att placera sig högt.
  Det är både på gott och ont, som jämna finaler för med sig. Det blir mer spännande ja, men det visar samtidigt att ingen låt har det där extra som gör det till en vinnare. Givetvis är det svårare i ett högklassigt startfält som detta men man ska ha det i åtanke.

 6. Stefan

  Inget katastrofalt val att skicka Malena, men jag tycker att Sarah Dawn Finer var bättre och även Emilia. Jag tvivlar på att vi kommer att vinna Eurovision, så bra är inte låten. Frankrike och Finlands låtar är t.ex. bättre.

 7. Vronkan

  Jag håller med dig ang Hope & Glory. Det är exakt samma låt som förra årets Hero. Inte lika i meoldi och så. Men lika i uppbyggnad och form. Måns är bra, men Malena är ett MYCKET bättre val när det gäller att stå sig i internationell konkurrens.

  Kul blogg! Den lär jag nog drälla in på fler ggr! 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se