Irlands ESC-bidrag 2009

2009-02-21 (lördag)

I går valde Irland ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2009 genom en nationell final där sex bidrag tävlade. Vann gjorde Sinead Mulvey & Black Daisy med låten “Et Cetera“.

Resultatet av Irlands final (jury+teleröster):
1. “Et Cetera” – Sinead Mulvey & Black Daisy (38+40=78 p.)
2. “I Wish I Could Pretend” – Kristina Zaharova (32+24=56 p.)
3. “Out of Control” – Laura-Jayne Hunter (9+32=41 p.)
4. “So What” – Lee Bradshaw (10+16=26 p.)
5. “Amazing” – Johnny Brady (20+4=24 p.)
6. “Flying” – M.N.A (15+8=23 p.)
(källa: esctoday.com)

Lyssna på Irlands ESC-bidrag 2009 här:
“Et Cetera” – Sinead Mulvey & Black Daisy, YouTube

Schlagerpinglan: Det var ju skoj att en svensk låtskrivare fick med ett bidrag i ESC. Vad gäller låten så tyckte jag dock inte att den var så imponerande. Den var inte dålig men det känns som om man hört detta många gånger förrut. Jag önskar dem dock lycka till.

Irland tävlar i den andra semifinalen, den 14:e maj.

Mer om Irlands uttagning till ESC hittar ni här.
Mer om andra länders uttagningar till ESC hittar ni här.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Irlands ESC-bidrag 2009”

 1. Rickard

  Hej! Stämmer det att juryn kommer stå för hälften av ländernas röstning i årets eurovision? Det stod även vidare att juryn skulle agera utifrån det estetiska i framträdandet och hindra såkallad svågerpolitik. Om det är sant så är det en lång dröm som går i uppfyllelse. Äntligen kan vi få en tävling som baseras på rättvisa och inte beroende på vilket land man har som granne. Dessutom gynnar det mindre länder!
  För övrigt tycker jag Irlands bidrag var det bästa från tävlingen, men det lär inte få något större gehör i europa. EN ny blek placering väntar Irland.

 2. Schlagerpinglan

  Rickard,
  Jepp det stämmer att jurygrupperna är tillbaka i ESC-finalen men riktigt hur stor makt de får vet jag inte. Har läst på några ställen att det blir 50/50 mellan jury och TV-tittare medan andra sidor hävdar att inget ännu är bestämt. Det är i alla fall, enligt mig, ett steg i rätt riktning.

  I semifinalerna röstas det dock precis som förra året: TV-tittarna väljer ut 9 bidrag och juryn väljer ut det 10:e bidraget.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se