Tre finaler i kväll

2009-02-21 (lördag)

Schlagerpinglan: I kväll, lördagen den 21:a februari, kommer tre bidrag till Eurovision Song Contest 2009 att väljas ut. Norges final har jag redan skrivit en del om här, medan Bulgariens och Makedoniens uttagningar har fått klara sig utan min bevakning. Alla finalerna ska dock kunna ses via internet, se länkar nedan.

Webcasts av nationella finaler inför ESC 2009::
Norges final del 1: kl. 19:55-20:50 CET (sänds här)
Norges final del 2: kl. 21:20-22:20 CET (sänds här)
Bulgariens final: kl. 20:00-22:00 CET (mer info/länkar här)
Makedoniens final: kl. 20:30-23:30 CET (mer info/länkar här)
(Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Dessutom sänder Spanien sin andra av tre semifinaler i kväll kl. 22.45 CET. Showen ska kunna gå att ses härifrån.

Sist men inte minst så har vi ju även tredje deltävlingen av Melodifestivalen som sänds klockan 20:00 i SVT 1 i kväll. Jag ser fram emot ännu en trevlig schlager-kväll. 🙂

Andra bloggar om: , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Tre finaler i kväll”

 1. DavidG

  Tycker Melodifestivalen semi3 var ganska kass.. men jag tycker att sverige röstade fram helt fel låtar till finalen.. topaz och BWO skulle ha gått till finalen..

  deras reggea låt med lite 60-tal var hur bra som helst o BWO hade en bra ballad… nu kommer vi INTE se BWO i moskva..

  tycker både Molly och EMDs låtae var väldigt anonyma.. Molly var väldig besvikelse för mig..ingen speciell ballad över huvudtaget..menmen…

  att EMD går till final kan ses som bra iallafall då dom snor många röste rifrån Måns zelmerlöw då de båda har samma målgrupp..alltså minskar måns vinstchans..kommer agnes med också..så blir det tufft..

  molly vinner ej..särskilt inte om agnes går vidare nästa vecka..

 2. DavidG

  Nu tror jag stenhårt på Alcazar o deras Stay the Night…. trodde verkligen inte detta var möjligt innan MFstartade men tror nu att alcazar kommer att vinna globen-finalen..

  heja heja..

 3. Schlagerpinglan

  DavidG,
  Så här långt så har jag bara sett ett WOW-bidrag och det var, som du också säger, Alcazar. Resten har varit mer eller mindre besvikelser. OK, BWO:s låt var bra, men inte så bra som man kanske hade hoppats. Förhoppningsvis får du rätt i att Måns, E.M.D., Agnes och Molly tar röster från varandra. Kan bli spännande. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se