Pinglans semi-2-favoriter

2009-03-22 (söndag)

Schlagerpinglan: Jag rangordnade ju de tävlande bidragen i Sveriges semifinal innan, så det är inte mer än rätt att jag gör samma sak med bidragen i den andra semin.

Här nedan ser ni därför min topplista med bidragen från den 2:a semifinalen. Observera att denna lista visar vad jag för tillfället tycker, inte vad jag tror.

Pinglans rangordnar sina favoriter i ESC-semifinal 2:
Estland Rändajad“, Urban Symphony
Azerbajdzjan Always“, Aysel & Arash
Serbien Cipela“, Marko Kon & Milan Nikolic
Ungern Dance with me“, Adok Zoltan
Litauen Love“, Sasha Son
Nederländerna Shine“, De Toppers
Norge Fairytale“, Alexander Rybak
Albanien Carry Me In Your Dreams“, Kejsi Tola
Grekland This is our night“, Sakis Rouvas
Irland Et Cetera“, Sinead Mulvey & Black Daisy
Cypern Firefly“, Christina Metaxa
Slovenien Love Symphony“, Quartissimo
Danmark Believe Again“, Brinck
Moldavien Hora din Moldova“, Nelly Ciobanu
Polen I Don’t Wanna Leave“, Lidia Kopania
Kroatien Lijepa Tena“, Igor Cukrov
Slovakien Let’ tmou“, Kamil Mikulcík & Nela Pocisková
Ukraina Be My Valentine“, Svetlana Loboda
Lettland Sastregums“, Intars Busulis

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


16 kommentarer till “Pinglans semi-2-favoriter”

 1. Rickard

  Äntligen en person som inte är blint kär i Fairytale 🙂 Jag är så trött på alla som säger att det är en otroligt bra låt. Den är inte dålig men heller ingen av mina personliga favoriter…

 2. rosenblom

  Jag minns när jag var som du. Så entusiastisk. Så föll verkligheten över mig. Och därefter vemod. Fusket är större än jag kunnat ana. Jag hoppas ändå att jag lyckas lura mig själv att det kanske är kul med schlager igen. Och leverera listor som dina. Som förr. Trots allt förbannat mygel.

 3. Schlagerpinglan

  Rickard,
  Visst är det en bra låt och en speciell artist och ett bra nummer, men… Det är något i låten som stör mig något enormt. Kan inte riktigt sätta fingret på vad det är dock…

  rosenblom,
  Tja… Det är bara att inse att där det finns pengar finns det folk som gör vad som helst för att roffa åt sig så mycket som möjligt. Eftersom detta är oundvikligt och inget som jag personligen kan göra något åt så väljer jag att helt enkelt koncentrera mig på låtarna. Allt runt omkring får andra oroa sig för. 🙂

 4. Stefan

  Bra rangordning! Du har min favorit Estland högt och Azerbaijan 2:a. Men varför gillar du inte Grekland, du som gillar Alcazar.

 5. Schlagerpinglan

  Stefan,
  Precis som i Norges låt så har Greklands låt något som stör mig. 🙂 Tror att den är för “hackig” för min smak.

 6. Stefan

  Schlagerpinglan,
  den är en aning enformig tycker jag. Ingen låt man lyssnar på flera gånger.

 7. Rickard

  Men glöm inte att Grekland är Grekland! De lär förmodligen vara med där uppe vare sig man vill det eller inte 😉

 8. DavidG

  Jo, har funderat på några saker.. sverige har nästan aldrig gått bra när eurovision har hållits i typiska Öst-stater. i estland gick det inte alls så bra som förväntat.. I ukraina misslyckades vi,i Finland misslyckades vi, i serbien misslyckades vi att komma i topp10 också.

  Finland är ioch för sig räknat till norden/skandinavien men anser sig ofta själva vara en del avoch har tagit efter mkt av öststaterna. I Lettland gick det bra..o lettländarna själva har ofta velat vara en del av skandinavien och inte (östeuropa), så det kan ju vara ett svar på varför det gick bra där.

  bådar ju inte gott inför moskva;P

 9. DavidG

  Sen har jag också kollat och sett att bara ett bidrag har kvalificerat sig till finalen från Startnummer 5 sedan semifinalerna kom till 2004.

  men vi får hoppas att malena bryter båda trenderna helt enkelt!:)

 10. Schlagerpinglan

  Rickard,
  Ja, att Grekland skulle missa finalen eller hamna utanför topp-10 är ju knappast troligt. Skulle t.o.m. kunna bli vinst om framträdandet blir tillräckligt bra.

  DavidG,
  Statistik är skojigt. 🙂 Som tur är så är Malenas låt så pass annorlunda mot vad vi brukar skicka att jag inte tror att den passar in i någon av mallarna. Kan gå hur som helst.

 11. G.............

  Min favorit är Azerbajdzjan. Always är en jättebra låt.

 12. DavidG

  en sak är säker iallafall.. det att norge vinner semifinal 2.. ingen tvekan. låten passar både öst och väst ………. kan möjligvis få lite mindre poäng av länder som grekland,, turkiet och liknande…

 13. DavidG

  sen tror jag som du att Estland är en dark horse som kan vinna hela tävlingen. deras låt har också något speciellt……

 14. Stefan

  Sandra som sjunger Estlands bidrag har sjungit en annan låt som går på repeat hemma hos mig nu. Velvetiin heter den och hon deltog i någon sångtävling med den. Den finns på youtube http://www.youtube.com/watch?v=tCZP62ZsqtY&feature=related

 15. Kerstin

  Mitt tips i SF 2 är. Grekland, Irland, Danmark, Albanien, Slovenien, Estland, Azerbaijan, Norge, Ungern och Ukraina och Albanien är en reserv som kan “putta” ut någon. Här i SF 2 finns min absoluta favorit Estland det är en bra låt.

 16. Jan-Åke

  Jag tycker det är fyra låtar som gör intryck här. Norge, går inte att komma ifrån. Låten kommer säkert att gå vidare och vara med uppe i toppen.

  Irland har ett av sina bästa bidrag någonsin tycker jag.

  Sedan gillar jag Serbiens och Moldaviens bidrag också och hoppas att även de ska komma med till finalen.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se