Cipela

2009-04-15 (onsdag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten sammanställning av presentationer m.m. av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2009.

Land: Serbien
Bidrag: “Cipela” (live) (text)
Artist: Marko Kon & Milan Nikolic
Startnummer: nr 4 i semifinal 2

Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com, oikotimes.com, eurovision.tv

Tidigare på Schlagerpinglan: “Serbien 2009”

Extra: En trumpetversion av “Cipela” hittar ni här medan en dansversion lär finnas här.

Schlagerpinglan tror: (Till final)
De som förväntade sig en smäktande Balkan-ballad är nog besvikna men trots att Serbien inte finns med i förhandssnacket så tror jag att de lyckas ta sig vidare till finalen. I år har de kanske inget i tätstriden att göra men det går nog relativt bra ändå.

Schlagerpinglan tycker: (Till final)
Inför Serbiens uttagning så efterfrågade jag en låt med lite mer fart i och det blev det glädjande nog också. Tyvärr så blir inte verserna lika häftiga live som de blev i studioversionen, vilket sänker betyget en aning. “Cipela” är ändå en väldigt bra låt med en härlig takt och den tillhör en av mina favoriter. Förhoppningsvis tar den sig vidare till final.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Cipela”

 1. Vronkan

  Har du läst dagens tidningar om tjejen i tyska No Angels som undanhållit att hon har HIV? Om jag minns rätt tävlade de väl i ESC förra året?
  Tänkte detvar av intresse´för en schlagerbloggare. 🙂

 2. Schlagerpinglan

  Vronkan,
  Alldeles rätt. Jo, jag har läst om det men hoppar över det här eftersom det inte har så mycket med årets tävling att göra. Jag tackar i alla fall för informationen. Roligt att bli ihågkommen. 🙂

 3. Rickard

  Brrr…något med denna låt drar ett löjeskimmer över hela nummret, undrar vad 😉 Inget för min smak och hoppas att det missar finalen. När man klagar på att The Big Four tar tävlingen oseriöst tycker jag att man kan ifrågasätta Serbien och i synnerhet Ukraina denna gången! Men tydligen är det helt i sin ordning så fort det är östeuropa det handlar om….

 4. Schlagerpinglan

  Rickard,
  Jag håller med dig angående Ukraina, som i år verkligen är en besvikelse. Serbiens låt har däremot något som jag tycker om. Jag föredrar dock studioversionen i hörlurarna än live-versionen på bildskärmen, om man säger så. 😉

 5. Kerstin

  En totalt värdelös låt men jag vet hur det brukar gå för dessa typer av låtar dom brukar lyckas pressa sig in på bra placeringar om den tar sig till final vill säga jag hoppas jag slipper höra den mer än en gång.

 6. Ulrika

  Och jag som tycker att låten är störtskön! Jag (och barnen) går omkring och nynnar den hemma. Jag gillar både rösten, harmonierna och framträdandet. Heja Serbien! Bevare oss från smäktande ballader från rådjursögda Barbiedockor!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se