Islands och Rysslands videor

2009-04-20 (måndag)

Schlagerpinglan: Det är inte bara Sverige som är sent ute med sin ESC-video. Även Ryssland och Island har väntat nästan in i det sista, se länkar längre ner. Som väntat så är båda betydligt mer välgjorda än vår egen stackare.

Islands bidrag “Is it true?” är en enkel ballad och därför har de gjort en enkel, men effektiv, video som framhäver låten. Mycket vackert och bra gjort.

Den ryska låten “Mamo” har en mer komplicerad video, vilket kan behövas för att locka folk att lyssna på den. Själv tror jag inte att jag någonsin kommer att förstå mig på den låten, men alla har ju som tur är inte samma smak.

Länkar till ESC-videor:
“Is it true?”, Yohanna, Island
“Mamo”, Anastasia Prikhodko, Ryssland

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Islands och Rysslands videor”

 1. Kerstin

  Islands video och låt är helt ok. Håller med dig om Ryssland en helt obegriplig låt det är ganska uppenbart att Ryssland ej önskar få hålla denna tävling två år i rad.

 2. Schlagerpinglan

  Kerstin,
  Nej, det är ju knappast något som Ryssland lär behöva oroa sig för.

 3. Rickard

  Schlagerpinglan: Undrar bara om Bosniens bidrag kan anses som ett plagiat? “Oltar” av Kiki Lesendric är nästan identisk när man lyssnar till refrengen! Hur mycket får man “stjäla” från en låt man inte själv gjort? Finns det några bestämmelser?

 4. Schlagerpinglan

  Rickard,
  Vem det är som bestämmer vad som är plagiat eller inte har jag aldrig förstått mig på. Det enda jag vet är att det är ganska generösa regler och att enbart likhet inte räknas utan att det måste vara identiskt för att räknas som plagiat. Hur många toner det rör sig om o.s.v. har jag dock ingen aning om.

 5. Kerstin

  Det är alltid samma disskusion varje år. I år fick Starpilots och Malena utstå anklagelser för att vara kopior på andra låtar. Visst är Malenas operalåt väldigt lik Kempes egen låt han sjöng för många år sen men varför blir det alltid så mycket prat om kopierade låtar i schlagerfestivalen för jag tycker det släpps nya låtar varje dag som påminner om andra. Jag tror det är en omöjlighet att skapa helt unika låtar men visst är likheten för uppenbar så ska inte låten få ges ut. Som jag förstått så granskas alla låtar som deltar i respektive land INNAN dom ens får delta i uttagningarna just för att undvika diskvalifikationer m.m men ändå så uppstår ju vissa diskussioner bland oss lyssnare. Men jag tycker ingen låt i årets upplaga påminner så mycket om någon annan att det är direkt kopiering inte heller det svenska trots att jag ogillar det.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se