The Balkan girls

2009-04-24 (fredag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten sammanställning av presentationer m.m. av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2009.

Land: Rumänien
Bidrag: “The Balkan girls” (video) (live) (text)
Artist: Elena Gheorghe
Startnummer: nr 14 i semifinal 1

Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com, oikotimes.com, eurovision.tv

Tidigare på Schlagerpinglan: “Rumänien 2009”

Schlagerpinglan tror: (Till final)
Lättsmält, svängig pop med lättklädda tjejer som hyllar Balkan och sjunger att de ska supa, skina på dansgolvet och hångla. Hur kan detta slå fel? Till final utan problem.

Schlagerpinglan tycker: (Inte till final)
Låten är alldeles för svag och alltihop känns väldigt billigt på något sätt. Det enda som egentligen fattas är väl en strippstång, men den dyker kanske upp i Moskva. Nej, själv hade jag en annan storfavorit i den rumänska uttagningen och hoppas att bättre bidrag än “The Balkan girls” tar sig vidare från semifinalen.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “The Balkan girls”

 1. Kerstin

  Tror denna låt kommer ta sig lätt från SF. Lättsmält pop med katchig refräng. Gillar den så där, den är inte dålig men ingen vinnare. En trea på en fem gradig betygskala.

 2. Rickard

  Kommer gå vidare utan problem. Däremot kan den nog havrera i finalen och sluta relativt långt ner. Vädigt melodiös låt och faktiskt den låt, tillsammans med Finland, som jag uppmärksammande efter den första genomlyssningen av alla låtar. Det säger en hel del. Att Rumänien sedan ligger långt efter i olika mätningar ska man ta med en nypa salt. Det tillkommer ett antal hundra miljoner tittare när det väl är dags och då kan allt hända!

 3. Kerstin

  Håller med dig Rickard om det där med alla dessa mätningar inför ESC de stämmer väldigt sällan och undrar om inte även en nypa salt är för mycket. Har faktiskt mycket emot dessa mätningar på nätet skulle önska de inte fanns för de förstör faktiskt lite av spänningen.

 4. DavidG

  jag tror trots allt att den tar sig vidare till finalen. men elenas live framträdande av låten var inte helt lysande så man vet aldrig..

  vad tror du schlagerpinglan.. kommer det bli några skrällar i årets tävling eller tror du det blir som 2008 att alla favoriter tar sig till finalen?

  just nu känns det som att vinsten står emellan,,, norge,turkiet,grekland, armenien och azerbaijan om jag får gissa topp-placeringar. sen hoppas jag personligen på många andra låtar………. tycker själv att det vore skönt med ett år utan de gamla vanliga topp-nationerna framme i toppen.

  tror ändå innerst inne att Norge kommer vinna. känns ganska självklart så som det ser ut jus tnu…

  sverige är jag dock helt osäker på just nu… känns som en given topp5 sång ena minuten o sen nästa undrar man om malena änns ska gå till final.. …

  hoppas på det förstnämnda:)

 5. Schlagerpinglan

  DavidG,
  Den “skräll” som känns närmast till hands är väl den att Sverige riskerar att missa sin första final, men det får vi ju hoppas inte händer. Annars tror jag att det blir The Big Four som kommer att visa sig vara mest överskattade.

  Själv hoppas jag att någon av mina egna favoriter, helst Finland, ska göra ett strålande framträdande, slå alla med häpnad och skrälla rejält, men det är ju inget som jag egentligen tror på.

 6. Kerstin

  Jag ser ju inte det som någon skräll om Sverige inte tar sig till final skulle det ske blir inte jag så jätte förvånad men det skulle vara jätte trist. Om jag skulle få tippa en skräll så skulle jag nog säga Belgien jag tror väldigt många äldre och medelålders kommer gilla denna låt skarpt och dom är nog inte så aktiva i alla dessa mätningar på nätet så därför tror jag också Belgien ligger dåligt till där. Personligen så gillar jag också Belgien trots att jag inte är medelålders riktigt än. Sen tror jag precis som du Schlagerpinglan att The Big Four inte kommer att placera sig så högt som det ser ut just nu.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se