La voix

2009-04-25 (lördag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten sammanställning av presentationer m.m. av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2009.

Land: Sverige
Bidrag: “La voix” (video) (live) (text)
Artist: Malena Ernman
Startnummer: nr 5 i semifinal 1

Hemsida: www.malenaernman.com
Twitter: twitter.com/malena_ernman

Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com, oikotimes.com, eurovision.tv

Tidigare på Schlagerpinglan: “Sverige 2009”

Extra: Lite info om hur Malenas scenframträdande i Moskva kommer att bli hittar ni hos Schlagerprofilerna.

Schlagerpinglan tror: (Till final)
Detta är väldigt svårtippat. Det kan lika gärna hamna i topp-tio i finalen som att hon slås ut direkt i semin. Jag tror dock att Sverige tar sig till final och sedan hamnar någonstans i mitten av resultatfältet.

Schlagerpinglan tycker: (Till final)
Eftersom jag tycker att “La voix” är en bra låt och Malena Ernman är en bra sångerska så tycker jag Sverige förtjänar att gå vidare. Självklart hoppas jag på vinst, trots att det finns andra låtar som jag tycker är lite bättre än Sveriges. En plats bland de tio främsta i finalen hade jag personligen sett som ett helt OK resultat.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “La voix”

 1. Kerstin

  Denna låt delar verkligen Sverige i två delar och hur det än går så kommer jag aldrig att kunna gilla den. Visst ska kanske Sverige satsa på något annorlunda men detta är annorlunda dåligt. Final plats är jätte osäkert mer osäkert än någonsin tidigare för Sveriges del. Jag hoppas på det bästa men vill absolut inte att den vinner för detta är en melodi tävling och den är långt ifrån bäst.

 2. ???

  @Kerstin

  Om det bara va låtarna det gällde så kanske det bästa vore att samma artist spelade in alla bidragen, eftersom det så skulle bli mer rättvist, eller hur ?

  Malena lyckades ju faktiskt skrapa ihop tillräckligt många röster för att vinna MF med sin operaröst och jag kan inte riktigt se varför det inte skulle fungera i större delarna av europa också.

  Personligen tror jag hon kommer att gå vidare men få såpass få poäng av jurygrupperna i finalen att hon hamnar i den undre halvan.
  Kan inte riktigt se att “idoljurydeltagare” och övrigt “branschfolk” skulle rösta på en “operalåt” 😉

 3. Kerstin

  Jag har inget emot Malena tycker hon sjunger fantastiskt bra opera och det tycker jag hon ska hålla sig till. Kombinationen av opera och pop tycker jag personligen är en avskyvärd kombination men det är min smak och i smak finns inge rätt och fel. Denna låt skulle vara precis lika dålig vem som än gjorde den.

 4. Kerstin

  Måste fråga ni alla som vet eftersom det är så många som skriver om jurygrupper. Är det inte folket som ska rösta i respektive land så har det ju varit de senaste åren alltså telefonröstning. Schlagerpinglan du kanske vet du har ju koll på det mesta.

 5. Schlagerpinglan

  Kerstin,
  Telefonröstningen är kvar men de har endast 50% av makten i år. Jurygrupperna ska nämligen tas tillbaka och de har lika mycket att säga till om som TV-publiken.

 6. ???

  Nä, i år är det det 50 % jury och 50 % telefonröster, tror juryn ska bestå av 5 ? personer i varje land som är verksamma i “branschen” dvs fd deltagare i eurovision, folk verksamma i idoljurys osv

 7. Rickard

  Det är den som jag för egen del sätter hoppet till. Tror juryn kommer lyfta Sverige från en medioker mittenplacering till en trolig topp 10. Bidraget är, som ni alla säger, en vågbrytare i Sverige och det känns precis som Malena kommer missa semin, för att i nästa stund gå och bli topp 5. Helt enkelt ovist. Jag har förvisso sagt att man inte ska ta rösningarna på nätet på allt för stort allvar, men det är ändå den enda måttstock man har att tillgå och därför har jag tagit Sveriges 15:e placering från Europrediction och Sveriges andraplats från fanklubbarna och placerat Malena någonstans mitt i mellan dessa.

 8. Rickard

  Som jag tydligt uttryckt tidigare gillar jag att hurygrupperna är med igen. Det är ett sätt att få bort alla “oseriösa bidrag” från tävlingen. Det ska ju trots allt handla om musik och det estetiska framförandet. Inte människor som dansar med foliehattar på huvudet etc. Dessutom gynnas mindre länder av juryn samt att det begränsar röstning grannländer emellan (innefattar inte bara öst utan även vi i norden). Däför tror jag på en mer framskjuten placering. Dessutom har juryn verkat gilla Sverige de senaste åren de röstat, men inte medverkat i själva tävlingen utan mer som “inhoppare” om röstningssystemet skulle braka ihop i ett land.

 9. Kerstin

  Tack snälla ni som hade koll på detta nu vet jag. Fördelen med att återinföra juryn är som bl a Rickard skriver att det blir högre krav på bidragen för det man märkt det senaste åren är ju att sk trams bidrag placerat sig högt upp och bidrag med kvalite kommit oförtjänt lågt ner. Nackdelen då med en jury är att balladerna kommer bli fler med åren och placera sig högre upp och t om vinna och visst är det en fin och vacker ballad är det väl ok men jag är ingen ballad älskare i detta sammanhanget och det känns som om Irland kommer börja skicka sina ballader igen och igen och börja vinna. I Sverige var det ju folket som gjorde att Malena vann jury grupperna var inte alls förtjusta i Malenas bidrag så det känns verkligen svår tippat.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se