There must be another way

2009-04-26 (söndag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten sammanställning av presentationer m.m. av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2009.

Land: Israel
Bidrag: “There must be another way” (video) (live) (text)
Artist: Noa och Mira Awad

Startnummer: nr 10 i semifinal 1

Presentationer av bidraget och artisterna (på engelska):
esctoday.com, oikotimes.com, eurovision.tv

Tidigare på Schlagerpinglan: “Israel 2009”

Schlagerpinglan tror: (Inte till final)
Tillsammans med bl.a. Armenien och Makedonien så tror jag att Israel balanserar på gränsen mellan final och icke-final. Det är dock endast tio bidrag som går vidare och jag tror att det blir Israel som drar det kortaste strået.

Schlagerpinglan tycker: (Inte till final)
Låten har en behaglig melodislinga som jag fastnat för. Den är faktiskt inte så dum. Trots att jag gärna ser låten i final så finns det i denna semifinal tio andra låtar som jag tycker är ännu bättre.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “There must be another way”

 1. Rickard

  Tycker denna låt är otroligt underskattad. Och tar den sig väl till final tror jag den har en bättre placering att vänta. Det är en mycket annorlunda låt och det känns som om den i sin enkelhet når fram till tittaren på ett slående sätt. Jag tycker det är otroligt trist att dra in politik i tävlingen, men kan inte undgå när det handlar om Israel. Lika mycket som folk kommer undvika att rösta på dem, finns det folk som röstar bara för att visa sitt stöd i konflikten. Tror Israel kommer vinna en hel del röster på det viset. Kontroversiellt, javisst, men sådan är verkligheten.

 2. Kerstin

  Det här är en låt jag inte ens ids lyssna på när jag lyssnar på bidragen den är så tråkig och intetsägande den kommer nog passera obemärkt förbi. Ingen final.

 3. Rickard

  Charlotte Perelli presenterade Israel som ett land som för en gångs skull inte sjunger om fred och frihet. Jag säger bara…?????????? Vad tänker den tjejen med? Att denna låt inte handlar om fred och frihet är lika troligt som att månen är fyrkantig!

 4. Kerstin

  Rickard jag reagerade på exakt samma sak när Charlotte påpekade att i år har Israel inte skickat den typiska fredsvisan. Att ingen av de andra artisterna eller Christer Björkman reagerade eller ville dom inte genera henne. Charlotte är en ok artist med ok röst men jag tror inte det hon använder ovanför halsen är helt ok.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se