Fairytale

2009-04-29 (onsdag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten sammanställning av presentationer m.m. av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2009.

Land: Norge
Bidrag: “Fairytale” (live) (text)
Artist: Alexander Rybak
Startnummer: nr 6 i semifinal 2

Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com, oikotimes.com, eurovision.tv

Tidigare på Schlagerpinglan: “Norge 2009”

Schlagerpinglan tror: (Till final)
En bra låt kombinerat med en artist som har utstrålning som få, kan det bli annat än bra? Årets förhandsfavorit tar sig naturligtvis till final utan problem. Om det räcker till en seger eller ej det återstår dock att se. En topp-tre-placering borde det bli i alla fall.

Schlagerpinglan tycker: (Till final)
Personligen hade jag inte “Fairytale” som favorit i den norska uttagningen eftersom det är något i låten som stör mig. Artisten har dock så mycket utstrålning att jag (nästan) kan bortse från detta. Jag unnar gärna Alexander Rybak och Norge en vinst och skulle bli väldigt glad för deras skull om det räcker hela vägen. Går man däremot endast efter låtarna så har jag andra favoriter till segern.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Fairytale”

 1. Rickard

  Har fortfarande inte förstått hur folk kan ha denna som favorit. Även jag stör mig på något med denna låt, vad vet jag inte riktigt. Givetvis ska den gå vidare och jag har själv satt den på min top 5. Sen får vi se hur långt det räcker. Själv hoppas jag inte att Norge vinner. Går man efter låtar finns det en del andra som är mycket bättre. Men den som lever får se!

 2. Kerstin

  Usch säger jag om denna låt. Folkevisetoner blandat med barnvisa. Utstrålning det märker då inte jag inte finns det nåt i den pojken som tilltalar mitt kvinnliga hjärta. Den går vidare det är jag säker på och säkert går det riktigt bra i finalen men jag gillar inte den och han stör mig mer än låten. Snälla inte Norge och deras fåniga folkvisa.

 3. Rickard

  En ljus och underbar nyhet är att Norge har tappat sitt förspsrång i europrediction. Nu ligger man “bara” tvåa, distansierad av Spanien och med Frankrike flåsandes i nacken 🙂 Dessutom kommer UK starkt bakom. Detta är en stund av lycka. Ner med Fairytale!!!

 4. Schlagerpinglan

  Rickard,
  Tror dock att det hade varit en fördel för Norge om de kunde få bort lite av sin favoritstämpel inför tävlingen. Taktikröstning är kanske inte så utbrett men det förekommer säkert.

 5. Jerry

  Han vinner! Bästa låten utan tvekan!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se