Be My Valentine

2009-04-30 (torsdag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten sammanställning av presentationer m.m. av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2009.

Land: Ukraina
Bidrag: “Be My Valentine” (video) (live) (text)
Artist: Svetlana Loboda

Startnummer: nr 17 i semifinal 2
Hemsida: www.svetlanaloboda.com

Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com, eurovision.tv, oikotimes.com

Tidigare på Schlagerpinglan: “Ukraina 2009”

Extra: Den ryska versionen av videon hittar ni här.

Schlagerpinglan tror: (Till final)
Trots att Svetlana knappast spelar i samma liga som förra årets ukrainska, Ani Lorak, så ska hon nog inte underskattas. Låten i sig är inte så speciell men med en tillhörande vulgär show så tar den sig till final ändå.

Schlagerpinglan tycker: (Inte till final)
Nej, detta tyckte jag inte om. Först var det att låten drev med alla världens kärlekssånger, sedan var det att sångerskan är en “Anti-Kris-Flicka” och de blandar in världens ekonomi-kris. Visst kan man linda in sitt bidrag i en smaklös show och lite PR-trick men det går inte att dölja att de i år tävlar med en, i mitt tycke, enformigt dålig låt.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Be My Valentine”

 1. Kerstin

  Ukrainas bidrag förra året var outstanding det var min absoluta favorit och en av mina favoriter all time. Ukrainas bidrag i år är inte lika stark men jag gillar ju den här typen av musik med mycket bas trummor och sexighet. Den är väl producerad till skillnad från många andra bidrag. Jag kan inte hjälpa det men jag dansar som en galning till detta. Ingen vinnare men vidare från SF det hoppas jag och kanske topp 10.

 2. Rickard

  Katastrof! Dessvärre går den med all säkerhet vidare. Väl i final kommer den landa längre ner. Men det är synd att Ukraina sänder ett sånt här bidrag när man vet vad de kan (Ani Lorak). Det blir bara för mycket på scen. Detta är det bidrag jag i år fasar för ska lyckas. Ett hopp är att juryn dissar det och att Ukraina då inser fakta och inte sänder låtar som denna!

 3. Kerstin

  Jag tror inte en sekund på att denna låt kommer ta hem segern i Moskva så Rickard och alla ni som oroar er behöver nog inte det men här hemma hos mig i mitt hus i min cd spelare där spelas den högt och mycket. Det finns värre låtar som kan vinna dock. En dans plåga men ingen schlager vinnare så lugn bara lugn den vinner inte jag lovar.

 4. Kerstin

  Oj då!! Gick in på europrediction och kikade och såg att Ukraina lågt högt upp hade ingen aning det är visst inte bara jag som diggar det bidraget så kanske lite orolig borde ni som ogillar det vara. Men hellre Ukraina än Frankrike som låg jätte högt upp herregud det är ju en låt för begravningsbyråerna när man hör den somnar man ju, ett perfekt sömnpiller.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se