Et Cetera

2009-05-04 (måndag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten sammanställning av presentationer m.m. av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2009.

Land: Irland
Bidrag: “Et Cetera” (video) (live) (text)
Artist: Sinead Mulvey & Black Daisy
Startnummer: nr 2 i semifinal 2

Presentationer av bidraget och artisterna (på engelska):
esctoday.com, oikotimes.com, eurovision.tv

Tidigare på Schlagerpinglan: “Irland 2009”

Extra: Bakom låten “Et Cetera” står det svensk-danska låtskrivarparet Jonas Gladnikoff och Christina Schilling, som även låg bakom årets isländska körtjej Hera Björks “Someday” som kom tvåa i den danska ESC-uttagningen i år.

Schlagerpinglan tror: (Inte till final)
Låten är bra men knappast originell. Jag tror att folk kommer att glömma bort denna låt när de ska rösta. Kanske kan juryn bidra med några poäng men det är tveksamt om det räcker.

Schlagerpinglan tycker: (Inte till final)
Tjejrock som är stöpt i en väl beprövad form är inte så värst intressant i mina öron. Visst är de duktiga och visst svänger det men det är inget som jag känner något extra inför. Jag tycker dock att det är roligt att Irland tar tävlingen på allvar i år, efter kalkonaffären förra året, men det räcker likväl inte till final.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Et Cetera”

  1. Kerstin

    Är precis som du Schlagerpinglan glad att Irland har ryckt upp sig efter alla kalkoner och att de dessutom inte skickar en ballad som du gjorde år efter år förut. Man gillar låten i ungefär en minut sen blir den rätt tjatig men jag tror ändå på en finalplats för Irland.

  2. Rickard

    bra och catchig låt som kommer skugga topp 10 i semi 2, men den saknar det där extra och är en låt som jag tror folk glömmer bort. Synd, men obeskrivligt mycket bättre än förra året.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se