Always

2009-05-06 (onsdag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten sammanställning av presentationer m.m. av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2009.

Land: Azerbajdzjan
Bidrag: “Always” (video) (live) (text)
Artist: AySel & Arash

Startnummer: nr 12 i semifinal 2
Hemsida: www.ayselarash.com

Presentationer av bidraget och artisterna (på engelska):
esctoday.com, oikotimes.com, eurovision.tv

Tidigare på Schlagerpinglan: “Azerbajdzjan 2009”

Schlagerpinglan tror: (Till final)
Svängig danslåt med etniska inslag av lokala instrument. Detta borde gå hem hos de flesta och ge Azerbajdzjan sin andra raka finalplats. Nu förutsätter jag att live-framträdandet går bra, annars blir det naturligtvis till att omvärdera chanserna.

Schlagerpinglan tycker: (Till final)
Jag tycker att detta är en väldigt bra låt som man blir glad av. Personligen tror jag dock att låten hade blivit ytterligare lite bättre om AySel (tjejen) framfört låten själv. Nu är det ju trots allt Arash som gjort låten och han vill väl ha strålkastarna på sig själv, så det är bara att acceptera att det blir så. Förhoppningsvis fungerar det bra ändå.

Uppdaterat i efterhand: Efter att ha sett Azerbajdzjans första rep så får jag nog ändra mig på en punkt: AySel hade nog inte kunnat göra låten bättre själv, trots allt. Arash blir ett underhållande inslag som hindrar numret från att bli ytterligare en i raden av “snygg-tjej-sjunger-och-skakar”-låtar.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Always”

 1. Kerstin

  Tidigt i våras så stod det stora rubriker i diverse tidningar om att detta var Malenas största konkurrent. Jag lyssnade och jag lyssnade utan att förstå vad som var så bra med detta bidrag att det skulle vinna hela ESC. Sen när jag insåg att det var svenskar som varit delaktiga i låten som förstod jag kanske varför tidningarna varit så vänliga mot just detta bidrag. Nu är inte låten alls dålig på nåt sätt men knappast är detta vinnar bidraget. Jag tycker det fattas något i låten och jag dansar inte speciellt mycket till det här. Men final tror jag på men väl där någonstans i mitten. Ska se deras repetition idag kanske blir det bättre eller sämre omdömme från mig.

 2. Rickard

  Detta bidrag är ren världsklass! Repetitionen gick hur bra som helst och med lite extra krydda kommer man vara med och slåss i toppen. Den har det mesta och käns dessutom mer äkta än Sakis (gör inte alla det?).

 3. Stefan

  Undrar om svenskarna kommer att rösta på denna låt. Arash är ju från Sverige.

 4. Schlagerpinglan

  Stefan,
  Kanske… säkert är i alla fall att svenskarna kommer att rösta på Bosnien. Regina kommer inte från Sverige men många svenskar kommer från Bosnien. 🙂 Hur som helst så tror jag att båda länderna får bra poäng från Sverige, och det (förhoppningsvis) främst p.g.a. låtarna.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se