Onsdagens repetitioner

2009-05-06 (onsdag)

Schlagerpinglan: Onsdagen bjuder på de första repetitionerna från de sista semi-2-länderna. Trots att här inte finns några nordiska länder så tycker jag att det ska bli väldigt intressant. Själv ser jag främst fram emot Azerbajdzjan, Grekland, Litauen, Estland och Nederländerna. Det blir m.a.o. till att hoppa in på Eurovision’s Channel lite då och då även i dag.

Repetitionsschema onsdagen den 6:e maj 2009:
kl. 07:30-08:10 Slovenien
kl. 08:10-08:50 Ungern
kl. 08:50-09:30 Azerbajdzjan
kl. 09:30-10:10 Grekland
kl. 10:10-10:10 Lunch
kl. 11:10-11:50 Litauen
kl. 11:50-12:30 Moldavien
kl. 12:30-13:10 Albanien
kl. 13:10-13:30 Paus
kl. 13:30-14:10 Ukraina
kl. 14:10-14:50 Estland
kl. 14:50-15:30 Nederländerna
(Källa: eurovision.tv)

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Onsdagens repetitioner”

 1. Kerstin

  Har tittat igenom dagens repetitioner där mina absoluta favoriter fanns med. Sloveniens idé med häftigt fiolspel var häftig men det håller inte i 3 minuter det blir för enformigt men tror på final. Ungern överraskade mig jag gillade live framträdandet bättre än videon det var snyggt och proffsigt absolut final men ingen vinst. Azerbajdzjan är inte alls några favoriter för mig helt ok framträdande och hon sjunger bra men det blir alldeles för tjatigt mot slutet. Grekland och Sakis var bra som alltid, hade unnat Sakis en ännu bättre låt men om han missar final så är det väl den största skrällen i år. Litauen är också en sån där låt man helt glömmer bort jag kan inte komma på hur den låter hur många ggr jag än lyssnar på den. Ingen final för Litauen. Moldavien gillar jag inte men den kan gå till final men inget jag hoppas på. Albaniens framträdande kändes väldigt rörigt med alla akrobatiska övningar väldigt osäker på final för Albaniens del. Ukraina gjorde mig så besviken gillar låten men framträdandet var inge kul alls och sångerskan var bara så tillgjord och irriterande, jag håller mig till skivan. Ukraina tar sig till final men ingen vinst. Men mina absoluta favoriter är alltså Estland och har varit det ända sen jag hörde låtarna första gången och dom gjorde mig absolut inte besviken med sitt framträdande det var stabilt och hon sjöng bra det gick inte att höra någon skillnad från skivan jag får gåshud när jag hör den låten. Med detta framträdande så tror jag Estland kommer kommer rycka undan mattan för Norge jag hoppas det. Ja vad ska man slutligen säga om Nederländerna ja jag bara skrattade och ett skratt förlänger ju livet så tack Nederländerna ni har precis förlängt mitt liv med ytterligare 100år. Nederländerna i final Nej Tack!

 2. Rickard

  Slovenien har en mycket bra och musikalisk låt, men som Kerstin sa, inte i tre minuter. Ungern har en bra låt och får de bara dans och sjungande att fungera tillsammans så bär det av till final.
  Azerbajdzjan visade ren klass, mer behöver inte sägas. Kommer att tillhöra den absoluta toppen i år. Grekland är grekland. Behöver det sägas mer?
  Litauen sammanfattas proffsigt, hög klass och talang till tusen. Det hjälper dock inte om man inte kommer ihåg låten! Ingen final. Moldavien och Albanien kommer gå till final. Men de är absolut inte självklara i final och minsta snedsteg kan bli kostsamt.
  Ukraina fasade jag för innan och efter detta nummret är jag livrädd! Det är upplagt som ett vinnarbidrag, men själva låten går inte hand i hand med uppträdandet. Final och mittenplacering.
  Estland har en underbart estetisk låt och kommer segla till final. Kan dock bli lite långrandig efter ungefär två minuter, men ska räcka långt i alla fall. Kanske en topp 10.
  Nederländerna är Sveriges sämre kopia i dessa sammanhang. Svag låt a la 90-tal. Trallvänlig, men passar bättre som mellannummer. Ingen final

 3. Schlagerpinglan

  Kerstin,
  Vad gäller Ukraina så har vi totalt olika uppfattningar. 🙂 Jag gillade inte låten innan och tyckte att uppträdandet i Ukraina var direkt motbjudande. Efter att ha sett repetitionerna så börjar jag dock att vackla lite. Jag tror att detta kan bli en riktigt häftig show. Väntar med spänning på slutresultatet.

 4. Kerstin

  Schlagerpinglan jag har tittat igen på Ukraina och det var inte så dåligt som jag först tyckte det var, bara det att jag hade föreställt mig något annat och blev lite besviken. Jag har hela tiden gillat Ukraina men jag tycker ändå det inte lät så där jättebra men självklart kommer Ukraina vara med där uppe och fajtas i toppen. Så missförstå mig inte jag gillar fortfarande Ukraina. En fråga till dig Schlagerpinglan. Hur många bidrag ska vara med i final från varje SF är det 10 och ska juryn plocka ut en av de 10 eller?

 5. Kerstin

  Kan också tillägga att jag har satsat en slant på Ukraina så ingen blir lyckligare än jag om dom vinner hela tjottaballongen.

 6. Schlagerpinglan

  Kerstin,
  TV-tittarna väljer ut 9 bidrag och juryn väljer ut 1, så det blir 10 bidrag som går vidare till finalen från varje semi, precis som förra året.

 7. Kerstin

  Tack för det Schlagerpinglan jag kom ihåg att det var 11 bidrag förra året från varje SF men jag kom väl ihåg fel.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se