Bistra voda

2009-05-10 (söndag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten sammanställning av presentationer m.m. av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2009.

Land: Bosnien
Bidrag: “Bistra voda” (video) (live) (text)
Artist: Regina
Startnummer: nr 18 (sist) i semifinal 1

Presentationer av bidraget och artisterna (på engelska):
esctoday.com, oikotimes.com, eurovision.tv

Tidigare på Schlagerpinglan: “Bosnien 2009”

Schlagerpinglan tror: (Till final)
Detta är en lite annorlunda men ändå storslagen östballad som förmodligen kommer att gå hem i TV-sofforna både i öst och väst. Det första och andra repet i Moskva stärkte mitt intryck av att Bosnien är ett av de länder som har en realistisk chans på vinst i år.

Schlagerpinglan tycker: (Till final)
Det krävdes väldigt många lyssningar från min sida innan den fastnade. Numera tycker jag att den är bra och förtjänar en finalplats men någon vinst hoppas jag inte på för Bosnien.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Bistra voda”

 1. Kerstin

  Det krävdes även för mig många lyssningar för att uppskatta detta och det talar emot Bosnien då de flesta bara hör detta en eller två ggr. Sen har jag oerhört svårt för sångaren han är inte precis något charmtroll och undrar om han inte knaprar något starkare än värktabletter. Hur som helst så kommer detta vidare från SF och det blir nog en topp 10 placering men vinst tror jag inte på.

 2. Vronkan

  En av de vackraste balladerna på många år och ett läckert framträdande. Kan noh utmana om segern!

 3. Rickard

  Vacker ballad! De har utstrålning och verkar otroligt scenvana när de framför bidraget. Det finns en dramaturgi i låten och det byggs upp en spänning som gör att man vill lyssna ända till slutet.
  Har verkligt stor potential, har grannar i massor och troligen även många jurygrupper. Farlig outsider till segern!

 4. Tessan

  Detta är nog min favoritlåt i år, men det tog ett tag innan jag fattade det. Jag tror det krävdes tre lyssningar från min sida innan den bet.

  Däremot vet jag flera som fastnat för denna redan efter första lyssningen. Jag tycker även att det tidigare år har gått väldigt bra för de balkanbidrag som behövt lite inlyssning, ex Lane Moje, Lejla och Molitva. De var väl inte heller direkt 1-lyssningsvänliga? Inte för mig i alla fall 😉

  Håller alla på den här sidan också på Norge? Norge börjar sakta smyga sig fram mot min hatplats. Jag tenderar att bli väldigt neggig mot ett mediokert bidrag som är favorittippat. Jag säger bara Irland 2000 😉

 5. Schlagerpinglan

  Tessan,
  Nej, här finns en del som inte riktigt ser storheten i Norges bidrag (däribland jag själv) och som inte tror på att det blir en norsk seger. 😀

 6. Kerstin

  Jag älskade Lane Moje och Molitva redan vid en första lyssning denna låt kommer jag aldrig att älska hur många ggr jag än hör den men det är en helt ok låt och det kommer gå bra för Bosnien. Jag gillar inte Norges bidrag och står fortfarande med gapig mun och undrar varför den är favorittippad men att välja mellan Storbritannien som är rätt förfärlig och Norge är för mig som att välja mellan pest och kolera men då väljer jag nog ändå Norge.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se