ESC-relaterat

2009-05-10 (söndag)

Schlagerpinglan: Nu börjar Eurovisioncirkusen att komma i gång på allvar och här nedan hittar ni ytterligare lite ESC-relaterat material, mer eller mindre intressant.

 • Ingen kan väl ha undgått att Carola är i Moskva, där hon bl.a. mötte Filip Kirkorov och Alexander Rybak. Hon är i Moskva för ett uppträdande på invigningsfesten men har tydligen även haft åsikter om Malena Ernmans uppladdning.
 • Programledarna för semifinalerna (Natalya Vodyanova och Andrey Malakhov) och finalen (Alsou och Ivan Urgant) har varit kända ett tag nu men bortsett från Alsou, som kom 2:a år 2000 för Ryssland med “Solo”, så är de helt okända för mig.
 • Markus Larsson på Aftonbladet skriver en krönika om ESC 2009 (naturligtvis väldigt negativ) och avslöjar att det mesta i år är dåligt och att han håller på Azerbajdzjan.
 • Anders Nunstedt på Expressen är i sin krönika negativ till Sveriges chanser medan han är mer positivt inställd till Greklands vinstchanser.
 • Schlagerpinglan: Själv tycker jag att det är roligt att Carola kommer tillbaka men hoppas att det inte tar fokus från Malena, jag sörjer det faktum att Sergey Lazarev inte blev programledare och jag börjar så smått att tröttna på alla gnälliga ESC-krönikörer.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  7 kommentarer till “ESC-relaterat”

  1. DavidG

   Recensenterna på aftonbladet och expressen borde bytas ut nu faktiskt. de verkar vara allmänt loja ochde borde stanna hemma i sverige o recensera underground rock så dom blev nöjda;P (om det inte är så att de är garderob-schlager älskare) vilket jag skulle gissa…

   intressant läsning också att sverige faktiskt har varit tredje bästa land resultatmässigt under 2000-talet:)
   http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_the_top_ranking_countries_of_the_Eurovision_Song_Contest

  2. DavidG

   en teori är att de skriver ner henne nu för att sedan kunna skriva upp henne ordentligt om det går bra..(vilket jag tror att det gör)

  3. Jerry

   Jag förstår inte vad Carola har i Moskva att göra överhuvudtaget. Hon borde ha lärt sig av förra året och förstå att många är trött på henne i dessa sammanhang. Det är enbart media som göder hennes ego, jag är ganska säker på att många är spytrötta på henne.

  4. Daniel

   Fick just mess av mina vänner i ryssland att Carola hysterín e stor. Och med all rätt.

   Synd att media har förstört fenomenet Carola i sweden, men inte österut. Och det e ju kul

  5. Jerry

   Daniel: Media? Hon har klarat av det alldeles utmärkt själv.
   Jag gillade Carola länge och hade hon “stannat upp” efter 2006 och den framgång hon hade det året med sin medverkan, då hade jag haft en annan inställning idag.
   Jag anser att hon är till nackdel för Sverige och Malena Ernman än tvärtom. Hoppas givetvis att jag har fel.

   Att skylla på media för hennes agerande känns ju märkligt eftersom det var folket som hade tröttnat på henne. Media hissar hennes ego om och om igen, även i Sverige trots att hon stagnerat rent musikaliskt.

  6. Kerstin

   Carola alltid lika omdiskuterad och debatterad. Håller med Jerry här, visst är det folket som tröttnat på divan Carola. Jag gillar att lyssna på hennes gamla schlagers och plattor bara jag slipper se henne för det är något motbjudande i att hon älskar sig själv så mycket och tror hon är den största i Sverige, lite ödmjukhet skulle inte skada.

  7. Kerstin

   Håller med dig DavidG. Varför i all världens dar ger man jobbet att skriva om ESC och schlager till journalister som inte alls brinner för detta som faktiskt sitter och nästan hånar detta evanemang, det är för mig helt obegripligt. Detta engagerar flera miljoner människor varje år så lite respekt för de som tävlar och för oss som älskar detta vore på sin plats. Bort med alla oengagerade loja journalister!!!!!!

  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se