Firefly

2009-05-11 (måndag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten sammanställning av presentationer m.m. av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2009.

Land: Cypern
Bidrag: “Firefly” (video) (live) (text)
Artist: Christina Metaxa
Startnummer: nr 7 i semi 2

Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com, oikotimes.com, eurovision.tv

Tidigare på Schlagerpinglan: “Cypern 2009”

Extra: En pianoversion av “Firefly”, där även Christinas bror Nikolas Metaxas (som skrivit låten) medverkar, hittar ni här.

Schlagerpinglan tror: (Inte till final)
Balladen är vacker men saknar det där lilla extra som behövs. Lyckas hon hålla rösten i styr så får hon kanske några extraröster men jag tror ändå inte att det räcker till en finalplats. (Se hennes första och andra rep.)

Schlagerpinglan tycker: (Inte till final)
Det är en, som sagt, väldigt vacker ballad men den saknar något. I stället för att gripas tag av låten så märker jag att jag tröttnar efter ett tag. Ingen finalist om jag får bestämma.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Firefly”

 1. Kerstin

  Den här låten är en av de allra tråkigaste i årets tävling. Den kommer som aldrig riktigt igång och när det äntligen börjar hända något då är ju låten i princip slut. Kommer inte tilltala många och går inte till final.

 2. Rickard

  Jag har sågat detta bidrag sönder och samman i tidigare diskussioner. Hela tiden har det däremot funnits en känsla inom mig som säger att detta land kommer få oförtjänt många röster och nosa på en finalplats.
  Jag själv kommer blanda hånskratt med lidande när denna tjej går upp på scen och gör bort sig inför 100 miljoner tittare…

 3. Schlagerpinglan

  Rickard,
  Vissa påstår att hon egentligen är en riktigt duktig sångerska i normala fall. Jag hoppas verkligen att det går bra för henne. Tror inte att jag klarar av att titta på det om hennes nerver börjar spöka.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se