Schlagerpinglan: Esctoday.com har även de en pågående undersökning av resultatet av de olika deltävlingarna av Eurovision Song Contest 2009. Klockan 17:00 stängde undersökningen om semi 1 och nu har resultatet äntligen kommit, se nedan. (Enligt undersökningen så tror deltagarna dock att det blir Israel som tar 10:e-platsen som juryns val.*)

Resultatet Esctoday.com BigPoll 2009 – semi 1:
1. Turkiet – Düm Tek Tek, Hadise
2. Bosnien – Bistra voda, Regina
3. Sverige – La voix, Malena Ernman
4. Island – Is it true?, Yohanna
5. Malta – What If We, Chiara
6. Finland – Lose Control, Waldo’s People
7. Rumänien – The Balkan girls, Elena Gheorghe
8. Armenien – Jan Jan (Nor Par), Inga & Anush
9. Portugal – Todas as Ruas do Amor, Flor-de-Lis
10. Schweiz – The highest heights, Lovebugs
(Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: BigPoll och Europrediction (den andra stora undersökningen jag följer) har sju gemensamma finalister: Turkiet, Bosnien, Sverige, Island, Malta, Armenien och Schweiz. Skillnaden ligger i att Europrediction pekat ut Vitryssland, Israel och Makedonien medan BigPoll tror på Finland, Rumänien och Portugal. Vem får flest rätt? Det vet vi om några timmar.

* I undersökningen om hur de tror att juryn röstar så blev resultatordningen följande: Malta, Bosnien, Sverige, Turkiet, Portugal, Israel, Island, Schweiz.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Resultat: BigPoll 2009 Semifinal 1”

 1. tobbe

  andorra får vinna allt om de vill 😀

 2. tobbe

  och sweitz har satt något i halsen tror jag

 3. Rickard

  Då var det klart! Prickade in 9 av 10 bidrag och känner mig då givetvis jättenöjd med vilka som gick vidare. Enda frågan man vill ha svar på var om juryn behövde ingripa. Och HOPPAS att det inte var på Sverige. Jag tror inte det utan hoppas vi gick vidare med hjälp av publiken.
  GO MALENA!!!!!

 4. Rickard

  Israel var dagens stora besvikelse medan Island var den största överraskningen. Tror hon kommer bli riktigt farlig i Finalen!

 5. Schlagerpinglan

  Rickard,
  Själv så var jag positivt överraskad av Israel och hade satt upp dem som självklara finalister efter att ha hört deras framträdande. Islands framträdande uppfattade vi dock på samma sätt. 🙂

 6. Kerstin

  Mina favoriter Turkiet och Finland i SF 1 gick vidare och därmed känner jag mig nöjd även kul att Sverige kom med hade varit lite trist annars. Belgien gjorde ett rent uselt framträdande så jag förstod dom inte skulle räcka och med framträdandet så förtjänar dom ingen final plats inte heller Schweiz som även dom var mindre kul att se på. Portugal, Armenien och Malta var väl de bidrag jag hade önskat slippa i en final. Hade nästan på känn att Israel skulle komma med och jag tror att Israel var juryns val. Rätt nöjd med kvällen men det vore bra om någon kunde upplysa kommentarorerna om att de är en viss fördröjning så att dom inte avslöjar resultat innan vi tittare fått se. Nu vänta en andra SF med enligt mig bättre låtar.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se