Schlagerpinglan: Resultatet av den första semifinalen av Eurovision Song Contest 2009 och de tio länder som gick vidare samt deras startnummer i finalen den 16:e maj ser ni här nedan:

 • Turkiet – “Düm Tek Tek”, Hadise [startnr. 18]
 • Sverige – “La voix”, Malena Ernman [startnr. 4]
 • Israel – “There must be another way”, Noa & Mira [startnr. 2]
 • Portugal – “Todas as Ruas do Amor”, Flor-de-Lis [startnr. 6]
 • Malta – “What If We”, Chiara [startnr. 14]
 • Finland – “Lose Control”, Waldo’s People [startnr. 24]
 • Bosnien – “Bistra voda”, Regina [startnr. 12]
 • Rumänien – “The Balkan girls”, Elena Gheorghe [startnr. 22]
 • Armenien – “Jan Jan (Nor Par)”, Inga & Anush [startnr. 9]
 • Island – “Is it true?”, Yohanna [startnr. 7]
 • (Källa: oikotimes.com)

  Schlagerpinglan: Sverige och Finland gick vidare, så jag personligen (som prickade in åtta av finalisterna) är nöjd med kvällen. Visst fanns det störande moment, som t.ex. programledarna och att låtarna överlag lät ovanligt tamt, men gnället det överlåter jag till kvällspressen, som gör det så mycket bättre. 😉 Vi är i final! Förhoppningsvis utan hjälp från juryn.

  Andra bloggar om: , , , , , ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  26 kommentarer till “Resultat: ESC 2009 – Semifinal 1”

  1. Vronkan

   Jag fick också in åtta… Och en halv. (Om man räknar med mitt eventuella tips Portugal 😛 )

   Jättetaskig ljudbild, men bra låtar och skitsnygga scener!

  2. Schlagerpinglan

   Vronkan,
   Ja, vissa länder hade verkligen fått rätt på LED-skärmarna. Mycket imponerande.

  3. Rickard

   Jag störde mig också på programledarna. Det finns något som heter att man andas mellan meningarna. Men det överlåter jag som sagt också till kvällspressen!

  4. Kerstin

   Personligen fick jag in 7 men den jag tittade programmet med fick in alla 10 om vi nu ska hålla på jämnföra detta. Programledarna var helt väck speciellt i slutet när dom höll på att fåna sig med den där knappen, löjligt! God natt alla schlagerfans där ute!

  5. Rickard

   Och ja, det kändes som om hela byggnaden och den stora scenen slukade allt jud och alla framträdande blev väldigt bleka. Fick inte riktigt samma härliga känsla som tidigare. Kallt och avskalat!

  6. Johan

   Malena gjorde bra ifrån sig – nästan perfekt.
   + Lite nytt arr och scenografi gav också plusvärde.

   Personligen tycker jag flera bra bidrag fanns bland dom utslagna.
   Har inte tidigare lagt märke till FYR Maceodnia, men den var melodiös och behaglig.
   Belgiens ‘Copycat’ gillar jag studioversionen av, men i livesändningen var den dåligt mixad, halvdant sjungen, och scenshowen hade helt fel fokus.
   I allt detta drunknade en låt med riktigt sväng i rytmen! Swing, Jive, Bugg är skitkul! F.ö. verkar den vara den i särklass mest missförstådda… ? Jag har kollat texten, och det finns ingenting som förringar Elvis: det är en uppdiktad story om att nåt fetto försöker ta hans plats (fånigt kanske liksom många andra texter, men inget mot Elvis). Tur att man har plattan 🙂

   Kul att Island gick vidare: snygg körsång på den.

  7. Tessan

   Jag lyckades pricka nio på bloggen, hade fel på vitryssland dock. I min andra tippning som skedde privat här hemma fick jag bara rätt på sju dock. Men den var gjord efter flera genomlyssningar, så jag antar att det föll på att de låtar som behövde inlyssning föll i god jord då 🙂

   Jag var väldigt besviken på Sverige dock. Verserna lät inte lika bra och i refrängen kom körsångerskornas röster in och tog över! What’s up with that? Det är ju där Malena ska fetglänsa! Nej Sveriges framträdande måste piffas upp om de ska ha ens en chans på lördag. Musiken och Malena måste komma fram tydligare… (ja, jag är också bra på gnäll ;))

   Jag är besviken över att inte Schweiz gick vidare, men deras framträdande var väl inte heller det bästa även om jag gillade det.

  8. Stefan

   Den enda lilla överaskningen tycker jag var att Schweiz inte gick vidare. Annars bra val av finalbidrag (Rumänien undantagen). Scenshowen var mäktig. Har aldrig sett något liknande tidigare.

   Tycker körsången till Malena var förändrad lite till det sämre. Malena sjöng bättre, men var lite stel på scenen. Kanske skulle ha showat en aning mer.

  9. Kerstin

   Håller med Johan om Belgien, jag älskar den låten på skiva men igår i ESC så blev det platt fall tyvärr och med det framförandet så förtjänade dom ingen final, synd att dom inte kunde leverera. Sveriges bidrag som jag verkligen inte tycker om var om än sämre igår men glad det räckte till final men i finalen kommer vi inte ha något med toppstriden att göra. Ser nu framåt mot imorgon.

  10. Rickard

   Vad säger man om Malenas startnummer i finalen? Nummer 4:a var kanske inte det allra bästa, precis efter skickliga Frankrike, men heller inte jättedåligt. Jag tror Malena, med lite små ändringar, kommer placera sig riktigt högt upp!
   Får också hålla med om Schweiz, som var det landet jag missade på. Hade verkligen trott på en final för dem, men men. Det är ju eurovision vi pratar om. Där kan allt hända. Väntar emd spänning på semi 2.

  11. Alexander

   Jag fick in 8 av 10. Byt ut Portugal och Israel mot Schweiz och Montenegro så har ni min tippning 🙂

   Island förtjänar att vinna allt!! Om Finland hade varit lika bra live som inspelat så hade det varit min absoluta favorit.

  12. Martin

   Jag blev jätteförvånad över att Vitryssland inte gick vidare. Visst, låten är inte särskilt bra och Petr Elfimov är svår att tycka om, men han levererade ett mycket stabilt och proffsigt framträdande samtidigt som framträdandena innan var halvdana eller direkt dåliga. Det brukar vara ett perfekt upplägg för avancemang.

   Sedan tycker jag att varken Israel eller Rumänien förtjänade att gå vidare. Båda låtarna är usla och deras framträdanden var inte alls särskilt bra.

  13. Tessan

   Jag tror att Malenas startnummer kan vara både bra och dåligt om det är så att hon startar efter Frankrike.

   Frankrikes låt må vara hur bra som helst, men det förändrar nog inte det faktum att majoriteten av tittarna kommer se det som ett sömnpiller. De som sitter kvar framför tv:n lär se Malenas låt som en energiinjektion i jämförelse och minnas den därför.

   Däremot misstänker jag att en stor del av tv-publiken kommer byta kanal eller lämna tv:n under Frankrikes bidrag, och de kanske inte hinner tillbaka i tid för att se Sverige.

   Så om Sverige faller så är det definitivt Frankrikes fel 😉

  14. DavidG

   Tror inte malenas startnummer i finalen kommer göra mycket åt nåt håll i hennes slutliga placering.. tror snarare som sagt att det kan vara ett plus…att hon startar efter frankrikes sömnpiller till låt..

   Imorgon är det dock en av histories bästa semifinaler enligt mig… tror det kommer att bli skrällar… vad tror du schlagerpinglan??

   tror att de förhandstippade ukraina,grekland,norge och azerbaijan kan få skaka lite under resultaten……… det finns ett antal låtar som också fajtas om finalplatser…… och det är minst 12-13 låtar som håller ungefär samma nivå..

   kan faktiskt bli så att någon av storfavoriterna ryker…….vore faktiskt lite uppfriskande för tävlingens skull..

  15. DavidG

   tänk om inte sakis eller svetlana går vidare..om någon av dom missar finalen blir det ramaskri i eurovision världen.. åker sakis ut kan det tillochmed bli protester i grekland huvudstad eller liknande… så stor och viktig är tävlingen där…

  16. DavidG

   o det är som malena skriver i sin blogg att hon är nöjd med startnummer 4..för då är människor fortfarande pigga o fräscha i huvudet vid låtar nummer 21-22 brukar människor vara väldigt trötta överlag..

   good luck malena

  17. Kerstin

   Det här med startnummer hit och dit har nog inte så jätte stor betydelse inte nu sedan semifinalerna inträtt. De flesta ser ju semifinalerna och har då redan hört låtarna och vet vilka dom gillar osv det var annorlunda för en tio år sedan då det bara var en final och inget mer. Om det går dåligt för Sverige så inte har det nåt med startnumret att göra snarare med låten. Att Sakis inte skulle gå vidare är nog definitivt ingen risk han har ju dessutom seglat upp som en riktigt stor favorit vilket han absolut förtjänar. Norge är inte längre så favorittippade som dom var i början vilket jag tycker är skönt. Grekland och Estland är mina favoriter imorgon och till vinst av hela ESC.

  18. Schlagerpinglan

   DavidG,
   Ukraina, Grekland, Norge och Azerbajdzjan borde kunna räknas som säkra och jag tror verkligen att alla går vidare, så någon superskräll tror jag inte på. Hade dock blivit intressant läsning lite här och där. 🙂 Blir kanske en mini-skräll i form av att Estland kanske missar, men där borde i och för sig juryn rädda dem… Jag håller dock tummarna för Ungern och Nederländerna, som dock borde kunna kallas för skräll om de lyckas ta sig vidare. 🙂

   Kerstin,
   Att Grekland skulle missa finalplatsen är ju knappast troligt. Showen var verkligen imponerande. Ser fram emot sändningen. Tror att det blir många bra framträdanden i morgon.

  19. Thommy

   Hallå!
   Kan du möjligtvis få fram “poängen” från semi 1? Dvs vem som vann, ngt som inte ens svenska spel lyckats med ännu! Satte 20 :- på Turkiet och Island, men ännu inget resultat! Turkiet hade ett odds på 2,75 och Island hela 17,0 gånger!

  20. DavidG

   ja ungern,nederländerna o polen gillar jag allra bäst…plus irland som jag håller på lite..

  21. Schlagerpinglan

   Thommy,
   Hur de olika bidragen placerar sig i semifinalerna (samt vilket land som räddats vidare av juryn) avslöjas inte förrän efter finalen, för att inte fördärva spänningen.

   DavidG,
   Polens bidrag har jag själv lite svårt för, förlorar koncentrationen efter ett tag och börjar tänka på annat. 🙂 Föredrar Islands ballad, nästan samma sak fast enklare.

  22. Tessan

   Håller helt med dig om Polen/Island.

  23. Malene

   Vilken bra och informativ sida Schlagerpinglan är!
   Tror inte Malenas startnummer har jättestor betydelse, däremot får vi verkligen hoppas att Ljudproduktionen gör ändringar till finalen, så att inte körtjejernas röster dränker Malenas röst…

  24. Schlagerpinglan

   Malene,
   Tackar. 🙂
   Det verkar dock som att alla på plats tyckt att det gick som planerat, vilket bör betyda att det kommer att låta likadant i finalen.

  25. Schlagerpinglan

   Malene,
   Nu verkar det som att de ska göra ändringar ändå, saxat från Aftonbladet: Christer Björkman: “– I stora drag kan man säga att vi ska knuffa upp bakgrunden och dra ner körerna för att Malena, som ska ligga kvar på samma nivå, ska höras tydligare.”

  26. Jan-Åke

   Jag är ganska nöjd med resultatet. När jag satt och tittade och bedömde låtarna, så var det sju av mina tio favoriter som gick till final. De jag hade velat ha vidare, men som missade finalen är: Belgien, Montenegro och Andorra. Portugals bidrag är ett bidrag som jag börjat gilla mer och mer.

  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se