Schlagerpinglan gissar Semi 1

2009-05-12 (tisdag)

Schlagerpinglan: Jag är knappast någon expert men eftersom det är skojigt att läsa vad alla andra tror så får jag ju lägga korten på bordet och avslöja hur jag själv tror att det kommer att gå i kväll när semifinal nummer ett av Eurovision Song Contest 2009 ska avgöras.

Schlagerpinglan tror på följande bidrag från Semi 1:
Bosnien – “Bistra voda”, Regina
Turkiet – “Düm Tek Tek”, Hadise
Armenien – “Jan Jan (Nor Par)”, Inga & Anush
Sverige – “La voix”, Malena Ernman
Island – “Is it true?”, Yohanna
Makedonien – “Nesto sto ke ostane”, Next Time
Rumänien – “The Balkan girls”, Elena Gheorghe
Montenegro – “Just Get Out Of My Life”, Andrea Demirovic
Finland – “Lose Control”, Waldo’s People
Malta – “What If We”, Chiara

Schlagerpinglan: Om jag i stället för att gissa bara går efter vad jag tycker så har jag tre låtar som jag hejar lite extra på, d.v.s. “La voix” (Sverige), “Lose Control” (Finland) och “The highest heights” (Schweiz). Skulle jag få fel i min gissning att Schweiz inte räcker till så gör det alltså inget. 🙂 Utöver de tre så ser jag gärna att Andorra, Montenegro, Bulgarien, Turkiet, Island , Bosnien och Malta tar sig vidare. Jag håller tummarna.

Vill ni ha en “experts” syn på saken i stället så kan ni ju läsa Markus Larssons genomgång av semifinalbidragen. Alltid lika upplyftande att läsa hans texter. 😉 Även ländernas odds kan ju vara intressant i sammanhanget.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Schlagerpinglan gissar Semi 1”

 1. DavidG

  byter du ut bosnien och makedonien mot andorra och nåt land till så kan jag nog hålla med ganska ok:)

 2. Schlagerpinglan

  DavidG,
  Tror du inte att Bosnien går vidare?

 3. ???

  Bosnien har en ok låt och en snygg och dramatisk scenshow, dessutom ligger den sist i startfältet, kommer lätt att vinna semin 😉

 4. rosenblom

  Det gläder mig att du inte har Schweiz på din lista, tänkte jag skriva innan jag hann läsa att de var en av dina favoriter… Det var verkligen bedrövligt.

  Men att Makedonien och Andorra försvann…? Hur är det möjligt?

 5. DavidG

  makedonien var ju ingen höjdare..menmen.

 6. DavidG

  schlagerpinglan.. jo det verkar inte bättre än att bosnien gick vidare..o måste erkänna att låten förtjänade finalplatsen. har ställt en fråga till dig i den översta diskussionen..

 7. Schlagerpinglan

  rosenblom,
  Trevligt att se att intresset inte svalnat helt. 😉 Mmmm…. att Schweiz missade finalen var väl ganska rättvist men Makedonien trodde jag faktiskt skulle klara det. Kanske fick de den retliga 10:e-platsen och “slogs ut” av juryn…. i år igen.

  DavidG,
  Tror att Bosnien kommer att hamna i topp-tre i finalen. (Jag ska kolla upp frågan. Har inte haft tillgång till datorn så mycket i dag.)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se