ESC-kortisar

2009-05-13 (onsdag)

Schlagerpinglan: Här följer lite små ESC-relaterade nyheter som jag personligen fastnade för:

 • Tydligen är det ett storgräl mellan Danmark och Norge p.g.a. att Alexander Rybak (Norges ESC-representant) ska ha festat tillsammans med Philipp Kirkorov (rysk ESC-överdomare). Hur mycket i historien stämmer? Vem vet? Fortsättning följer säkert.
 • Repetitionerna inför semifinal två har avslutats och följts utav bl.a. Tobbe Ek och någon på oikotimes.com.
 • Sverige fick som sagt startnummer 4 i finalen och escsweden har samlat lite info om just det startnumret. (Läs även Malena Ernmans egna tankar om det.)
 • Tydligen så tyckte inte juryn och de TV-tittare som röstade likadant, utan ett av de tio bidragen som gick vidare från semi 1 i går är alltså utplockat av juryn.
 • Schlagerpinglan: Vad gäller Rybak och Kirkorov så är det knappast troligt att avslöjandet skulle få några konsekvenser för Norge men det är ju trevligt att pressen har något att skriva om. Sveriges startnummer då? Ja, inte kan det anses som ett dåligt nummer, eller? Värre tycker jag nog att det är om det visar sig att vi räddats vidare till finalen av juryn i år igen. Jag vill gärna tro att det är Portugal som juryn räddade men man vet ju aldrig. Vad tror ni?

  Andra bloggar om: , , ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  8 kommentarer till “ESC-kortisar”

  1. ???

   Tror Portugal eller Israel, Malena ligger just nu 10:a på europrediction, kollade inte så noga innan semin, men det är ett ganska stort avancemang, hon låg väl på 18:e plats eller nåt innan ?

  2. Schlagerpinglan

   ???
   Ja, 16:e-plats i lördags och 10:e-plats nu. Det är ju en klar förbättring. 🙂 Då gjorde hon ett riktigt bra intryck. Skoj.

  3. Rickard

   Jag tror inte det är Malena. Som ni säger har hon gjort det största hoppet på europrediction. Jag gissar att det är Israel eller Portugal som vunnit juryns hjärtan!

  4. DavidG

   ja jag skulle gissa på israel eller portuga..eller möjligvis malta..

  5. DavidG

   jag är också lite intresserad av vilket land som fick flytta på sig för juryfavoriten… vilket tror du schlagerpinglan..och ni andra?

  6. tobbe

   MEN DET ÄR JU MALTA!

  7. Schlagerpinglan

   DavidG,
   Kan det ha varit Makedonien…. igen? Förhoppningvis inte, för det vore ju lite grymt.

  8. Tessan

   Jag tror Malta fick juryrösten på gamla meriter och så tror jag att Vitryssland fick flytta på sig. Vilket de knappast kommer acceptera utan knot… 🙂

  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se