Fler ESC-kortisar

2009-05-14 (torsdag)

Schlagerpinglan: Här följer lite ESC-relaterade nyheter:

 • Gordon i Nederländernas The Toppers har sagt att de tänker bojkotta ESC om Ryssland använder våld vid den planerade Prideparaden på lördag. EBU hotar Nederländerna med 3 års avstängning om de genomför bojkotten och Nederländenas TV-bolag överväger att strunta i att sända i ESC-finalen om det blir så.
 • Den första semifinalen av ESC 2009 sågs utav 2 170 000 svenskar, vilket är en ökning med 200 000 tittare jämfört med förra året.
 • Big Poll-undersökningen av semi 2 avslutas inte förrän kl. 17 i dag men redan står det klart att Azerbajdzjan, Grekland och Norge står i en klass för sig.
 • Filip Kirkorov, den ryske ESC-juryordföranden, festar tydligen inte bara med Norges ESC-representant utan marknadsför även Greklands ESC-bidrag. Själv säger han att han bara stöttar Sakis Rouvas som en vän. Kirkorov gillar tydligen även Malena Ernman och vips så var även Sverige inblandad i jävhistorien.
 • Schlagerpinglan: Jag förstår Gordons engagemang och att han brinner för frågan men samtidigt så ska politik och ESC inte mixas och regler är till för att följas.

  Vad ska man säga om Kirkorov? Han är stor och han skapar rubriker och vem vet hur mycket av allt som skrivs som är sant? Jag personligen hoppas på ett så “rent” ESC-resultat som möjligt medan jag stoppar huvudet i sanden och njuter av en förhoppningsvis spännande tävling.

  Andra bloggar om: , , , , ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  4 kommentarer till “Fler ESC-kortisar”

  1. ???

   Gordon kan ju kosta på sej ett sånt utalande då det antagligen är en ickefråga, tror att det är väldigt tveksamt att Toppers går till final.

   När det gäller tittarsiffror så fortsätter väl de 300000 som röstade för Malena att följa henne, undra om det blir ett tapp till nästa år 😉

  2. Schlagerpinglan

   ???
   Ett scenario är ju att det var Sverige som räddades av juryn och att vi då får en dålig placering i finalen. Om då dessutom Norge missar segern, vilket många svenskar verkar tro är helt omöjligt, så lär ju ESC-intresset minska drastiskt till nästa år. Allt är möjligt.

  3. Sofia

   Heja Norge och Azerbajdzjan!
   Vet du förresten om vi får rösta ikväll? Jag har inte så stor koll på det…

  4. Schlagerpinglan

   Sofia,
   I kväll får vi inte rösta utan det är endast de som tävlar i semifinalen samt Spanien, Ryssland och Frankrike som får rösta.

  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se