Resultat: ESC 2009 – Semifinal 2

2009-05-14 (torsdag)

Schlagerpinglan: Resultatet av den andra semifinalen av Eurovision Song Contest 2009 och de tio länder som gick vidare samt deras startnummer i finalen den 16:e maj ser ni här nedan:

 • Azerbajdzjan – “Always”, Aysel & Arash [startnr. 11]
 • Kroatien – “Lijepa Tena”, Igor Cukrov [startnr. 5]
 • Ukraina – “Be My Valentine”, Svetlana Loboda [startnr. 21]
 • Litauen – “Love”, Sasha Son [startnr. 1]
 • Albanien – “Carry me in your dreams”, Kejsi Tola [startnr. 19]
 • Moldavien – “Hora din Moldova”, Nelly Ciobanu [startnr. 13]
 • Danmark – “Believe Again”, Brinck [startnr. 16]
 • Estland – “Rändajad”, Urban Symphony [startnr. 15]
 • Norge – “Fairytale”, Alexander Rybak [startnr. 20]
 • Grekland – “This is our night”, Sakis Rouvas [startnr. 8]
 • (Källa: oikotimes.com och Tobbe Ek)

  Schlagerpinglan: Även efter denna semifinal är jag relativt nöjd med resultatet. Båda de nordiska länderna gick vidare och jag fick nio rätt i min förhandstippning.

  Efter att ha sett framträdandena så var det lätt att förstå att Albanien gick vidare i stället för Serbien, som inte alls fick till det. Ett land som imponerade på mig var däremot Ukraina. Svetlanas nummer var ju riktigt smakfullt jämfört med hur det såg ut från början. En bra show och en värdig finalist.

  Även Nederländerna hade förtjänat en finalplats, tycker jag, men frågan är vems plats de skulle tagit i så fall. Att Ungern åkte ur är däremot mer förståeligt, det gick ju inget vidare.

  I kväll fanns det många bra bidrag men snäppet bättre än alla de andra tyckte jag att Azerbajdzjan var. Vad tyckte ni?

  Andra bloggar om: , , , , , ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  14 kommentarer till “Resultat: ESC 2009 – Semifinal 2”

  1. Rickard

   Albanien var givna! Serbien hade jag som sista land vidare, men fick också ändra på det. Litauen blev det istället, som jag även tror fick hjälp av juryn.
   Azerbajdzjan var en liten, med betoning på liten, besvikelse för mig.
   Aysel sjöng bedorande, men Arash röst var inte helt ren faktiskt. Men bra framträdande dock!
   Hade nog väntat mig mer av Norge också och de får nog rycka upp sig om det ska bli en tredje vinst för våra grannar. Var inte samma glöd och kontakt med publiken som under de norska uttagningarna.
   Ukrainas låt gillar jag inte, men scennummret dryper av klass! De skulle blivit farliga i toppen om det inte vore för juryn. De kommer inte vara lika generösa som publiken.

   Ps: Efter att ha sett 20 bidrag uppträda på scen kan jag inte komma ifrån att Malena höjde sig i mina ögon. Jag tror hon har en mycket bra chans på Lördag! Jaja, de som lever……

  2. Jan-Åke

   Mitt tips här hemma gick sämre ikväll. Bara sex av mina tio favoriter gick vidare. Jag hade velat ha Irland, Serbien, Slovenien och Polen i final.
   De platserna togs istället av Danmark, Litauen, Grekland och Kroatien.

   Jag tycker Kroatien är ganska bra, men tycker kvällens framförande kändes lite svagt. Att Grekland är favorittippat förvånar mig. Jag tycker inte alls att det är en låt som fastnar.

  3. Pierre

   Arash gick vidare på låten och tack vare AySel. Jag tycker att han själv är den svaga länken, sången var en bra bit ifrån 100 ikväll. Albanien kändes helt självklara och Alexander Rybak övertygade.

  4. Schlagerpinglan

   Rickard,
   Jag trodde att Arash skulle sjunga falskt, så därför var jag väldigt positivt överraskad och har överseende med viss falsksång. 🙂 Norge har jag aldrig sett som storfavorit och efter kvällens framträdande så tror jag fortfrarande inte på en norsk seger. Tyvärr. Finns nog ganska många som har en realistisk chans att vinna.

   Jan-Åke,
   Vad gäller Grekland så är nog låten av mindre betydelse. Där tror jag nog att det är själva artisten som publiken röstar på… och scenshowen naturligtvis.

  5. Schlagerpinglan

   Pierre,
   Håller med dig om Arash och Albanien men att Rybak övertygade, det märkte jag ingenting av. Personligen tyckte jag att det var lite falskt och att det saknades det där lilla extra. Det gick ju bra ändå och det är ju huvudsaken. Kanske övertygar han mig i finalen. 🙂

  6. Vronkan

   Arash lät mycket värre än på repen. :S Tur Ayzel är med och styr upp. Jag gillar inte Ukrainas låt, men deras nummer var häftigt. En låt som bara blir bättre och bättre är Estlands.

   Tack för länkningen, förresten!

  7. Schlagerpinglan

   Vronkan,
   Nej, jag gillar inte heller Ukrainas låt, men den drunknar i allt showandet. 🙂

  8. ???

   Hemskt falskt överlag 🙁
   Moldaviskan sjöng bäst och borde kunna få en del juryröster
   Sasha och Aysel sjong bra ( arash var hemsk )
   Svårt att höra om det var Sakis eller kören som var mest falsk
   Estland är jag också besviken på även om det inte var fullt så hemskt som många andra bidrag
   Rybak var inte bra alls, han måste nog rycka upp sej om det ska bli några juryröster…
   Småflickorna ( Albanien och Cypern ) blev båda hemskt nervösa även om Keisi lyckades hålla ihop det bättre än hon från Cypern
   Den här semin var mycket sämre tyckte jag…

  9. Tingeling tingeling

   NORGE & AZERBAIJAN VAR ALLRA BÄST! 🙂

  10. Stefan

   Albanien, Estland, Grekland och Azerbaijan var bäst. Ganska jämnt mellan dem enligt mig. Albanien kan hamna högt upp, hon sjunger bra och låten är bra. Polen och Cypern lät förjävligt.

  11. Kerstin

   Man får nog ha lite överseende med falsksång i ESC och mig stör det inte om det är lite falskt här och var. Man måste se till helheten och inte analysera allt in i minsta detalj. SF 2 var bättre enligt mig. Estland var super. Tycker alla bidrag gick som förväntat för min del. Azerbaijan och Norge tycker jag är lite överskattade de tilltalar inte min smak. Men folket har röstat ovanligt klokt i år tycker jag.

  12. Rickard

   Malena startar före Kroatien och efter Frankrike. Mycket bra!

  13. Sofia

   Tyckte det var något som inte riktigt sämde i Azerbajdzjans nummer. Kan dock inte riktigt sätta fingret på vad det var.

   Norge gillar jag. Ukrainas framträdande tyckte jag mest var rörigt, men jag gillar deras refräng!

  14. ESClover

   Jag tycker nog som de flesta att Ukrainas låt är väldigt rörig, känns som fem låtar i en och den fastnar inte för fem öre. Azerbadzjans låt fastnar på hjärnan och man kommer ihåg refrängen klart och tydligt, TYVÄRR så tröttnar man på sådana låtar snabbt. Nu ska jag vara speciell och säga att jag hoppas att Kroatien faktiskt vinner finalen. Detta för att
   1. Den INTE är på engelska.
   2. Den är orginell.
   3. Den är vacker och speciell.
   4. Dom sjunger otroligt fint.
   =) sen är ju smaken som baken, finns många som hatar Kroatiens låt men jag tycker att man tänker på ett varmt land med sol och bad, och det gör mig glad. Så alla som inte gillar låten, gillar den antagligen inte för att dem helt enkelt inte förstår sig på den. Sverige kommer hamn högt upp, och även bosnien och armenien. Grekland och Norge är överskattade. Haha nu ska jag vara tyst 😀 Lycka till på lördag ! 🙂

  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se