Schlagerpinglan gissar Semi 2

2009-05-14 (torsdag)

Schlagerpinglan: Det blev ingen full pott när jag gissade semifinal ett utan jag fick nöja mig med åtta rätt. Kanske går det bättre i kväll. Här nedan ser ni vilka länder som jag tror kvalificerar sig från semifinal nummer två av Eurovision Song Contest 2009. (Egentligen ville jag få in Albanien på listan också, men det fanns inte plats.)

Schlagerpinglan tror på följande bidrag från Semi 2:
Azerbajdzjan – “Always”, Aysel & Arash
Grekland – “This is our night”, Sakis Rouvas
Norge – “Fairytale”, Alexander Rybak
Ukraina – “Be My Valentine”, Svetlana Loboda
Estland – “Rändajad”, Urban Symphony
Moldavien – “Hora din Moldova”, Nelly Ciobanu
Litauen – “Love”, Sasha Son
Kroatien – “Lijepa Tena”, Igor Cukrov
Serbien – “Cipela”, Marko Kon & Milan Nikolic
Danmark – “Believe Again”, Brinck

Schlagerpinglan: Gladast blir jag dock om Nederländerna, Ungern, Norge och Danmark går vidare men det återstår att se hur det blir med den saken. De övriga sex länderna som jag gärna ser i finalen är Estland, Azerbajdzjan, Grekland, Moldavien, Serbien och Litauen.

Vill ni ha andras syn på saken så kan ni även läsa Markus Larssons, Schlagerprofilernas, Pierres, Vronkans och Torgny Nilssons genomgång av bidragen. Även Anders Nunstedt skriver om bidragen.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Schlagerpinglan gissar Semi 2”

 1. Kerstin

  Jag fick bara in 7 rätt när jag tippade SF 1 jag använde nog hjärtat mer än hjärnan så denna gång blir det en kompromiss. De jag tror går till final är: Norge, Danmark, Estland, Grekland, Ukraina, Albanien, Azerbajdzjan, Slovenien, Kroatien och Serbien. Serbien är det bidrag jag tycker absolut mest illa om i årets ESC jag kommer inte ens lyssna när dom sjunger ikväll därför jag klarar det inte men jag tror de går vidare men ingen blir lyckligare än jag om Moldavien, Irland eller något annat land kommer till final istället dock inte Nederländerna.

 2. Rickard

  Jag har precis samma länder som du schlagerpinglan, men kan inte komma ifrån att Polens ballad berör mig. Jag kommer tippa med hjärtat där och säger att Kroatien eller får sin plats “stulen” av Polen. Jag tror med andra ord att juryn räddar det bidraget på bekostnad av någon av de ovanstående två.

 3. Rickard

  Litauen skulle varit det andra landet då 😉

 4. Inför ESC 2009 Semifinal 2 - Evas musikblogg

  […] ANDRA SOM BLOGGAR OM SEMIFINAL 2: Jerry | Pierre | Schlagerpinglan […]

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se