Vad har jag missat?

2009-05-14 (torsdag)

Eftersom vi här i Norden inte sällan röstar på varandra kan det hjälpa alla fem till en bättre slutplacering om vi alla går till final.
Torgny Nilsson
, Nöjesreporter, Helsingborgs Dagblad

Schlagerpinglan: Med tanke på att alla 42 länderna röstar i finalen så förstår jag inte hur det kan vara en fördel för oss om de andra nordiska länderna kvalificerar sig. Jag hade samma åsikt förra året men eftersom “experterna” envisas med att påpeka fördelen av att ha alla i final så måste jag ha missat något. Någon som kan upplysa mig?

Tillägg i efterhand: Jag har inte fått storhetsvansinne och tror att experterna läste mitt lilla blogginlägg förra året, utan jag menar att de själva borde ha märkt att alla fick rösta förra året. Ville bara förtydliga mig. 😀

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Vad har jag missat?”

 1. Emsan

  Jag hade tänkt att inte rösta på något grannland i år eftersom de inte röstar på oss längre. Men jag gillar Islands bidrag och vi får se om Norge går till final för den gillar jag också.

 2. ak

  Kanske menar de så att om alla nordiska länder är i finalen är det fler nordiska tittare som därmed röstar på sina grannar. Om t.ex. Sverige inte vore i final skulle säkert många svenskar varken titta eller rösta.

 3. Tobbe

  Det är väl bättre om mindre nordiska länder går till final?
  Om t.ex. Sverige bara går vidare är det större chans att vi får alla nordiska 12:or.
  Går Island också vidare kan Sverige få alla nordiska 10:or eller 12:or eller både och. Om alla går vidare kan t.ex. Danmark ge Island 12, Norge 10, Finland 8 och Sverige bara en 7a.

  Alltså, ju mindre nordiska länder desto större chans har vi att få högre poäng.

 4. DavidG

  ääh oftast är det journalisterna på expressen o aftonbladet som har för lite att skriva om. det gynnar ju inte sverige om tillexempel norge går till final. för då är risken stor at talla våra grannländer ger sina tolv poäng till norge tillexempel..idealiskt hade varit om sverige var ensamt nordiskt land i final..menmen är ändå glad att alla länderna är i finalen…..

  verkar som att norden/skandinavien har blivit ett starkt röstblock också sedan två semi infördes…nice!

 5. DavidG

  kan öst så kan vi…lite roligt också att notera att enbart 3 möjlgivis 4 hur man nu se rpå det östländer gick vidare från semi1…..:)

 6. rosenblom

  Som David och Tobbe påpekar ovan och som jag envist försökt framställa de senaste åren vore det självklart bäst om Sverige var ensamt nordiskt land i finalen.

  ak: Det spelar ingen roll hur många svenskar som röstar. Tror du Andorras tolvpoängare är mindre värd än Rysslands?

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se