Ytterligare ESC-kortisar

2009-05-15 (fredag)

Schlagerpinglan: Här följer lite ESC-relaterade nyheter:

 • Tobbe Ek vågade ställa frågan alla riktiga journalister ville ställa, men som inget grekiskt fan ville höra, till Sakis Rouvas ang. Kirkorov.
 • Jävhistorien får ett slut i och med att Filip Kirkorov väljer att avgå som Rysslands juryordförande.
 • Pressen på Norges Alexander Rybak har länge varit stor men trots att han förklarat för journalisterna att han inte orkade prata med dem i går så var det vissa som vägrade att förstå.
 • Se där, Aftonbladets gnällige schlagerexpert Markus Larsson lyckades pricka in alla tio finalisterna i gårdagens semifinal. Att jag imponeras av honom händer så sällan att jag bara måste uppmärksamma detta. 🙂
 • Schlagerpinglan: En eloge åt schlager-Tobbe som återigen visar att han är där för att rapportera hem intressanta saker och inte bara stryka alla medhårs, festa och plita ner lite obetydliga bokstäver som många andra ESC-journalister verkar göra. Vad gäller Alexander Rybak så får man hoppas att han lyckas ladda batterierna snabbt för redan i morgon behöver han vara fulladdad. Tror ändå inte att det räcker till seger.

  Andra bloggar om: , , ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  6 kommentarer till “Ytterligare ESC-kortisar”

  1. Tobbe

   ISRAEL och KROATIEN var juryns val.
   Det står i alla fall på wikipedia.

  2. Kerstin

   Vart på wikipedia står det för jag har läst och det står klart och tydligt att dom i dagsläget ej vet vilka bidrag som varit juryns val. Det ska ej avslöjas förrän ESC är avgjort så vad du än läst så har du missförstått det.

  3. Rickard

   Oavsett om det står eller inte är det utan tvivel två huvudkandidater till juryns nominering. Men vi får se…

  4. DavidG

   sverige ligger perfekt… tror på topp10 åtminstonde för malen ernman!!,

   markus larsson börjar bli en riktig gnäll gubbe tycker jag:)

  5. DavidG

   förstr dock inte svetlana lobodas storhet… hon sjunger förskräckligt o försöker dölja det igenom att göra tusen grejer på scen..smaklöst..

  6. Schlagerpinglan

   David,
   Svetlana har ingen vidare sångröst och inte heller någon vidare låt så visst är det en bedrift att kunna segla upp som favorit enbart genom att strutta runt lite på scenen. 🙂 Själv var jag beredd på en näst intill äckligt vulgär show och var därför imponerad av hur relativt smakfull och snygg showen var. Allt beror ju på vad man förväntar sig och jämför med. Någon värdig vinnare är hon dock inte enligt mina ögon/öron.

  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se