Dita von Teese censureras

2009-05-16 (lördag)

Tyskland får ändra i sitt nummer inför kvällens final av Eurovision Song Contest. EBU:s ordförande Svante Stockselius tyckte att burlesquedrottningen Dita von Teeses show var för vulgär.
(Källa: aftonbladet.se)

Schlagerpinglan: Med tanke på vilka motbjudande shower som vissa länder bjudit på under åren så blir man lite förvånad men Svante Stockselius vet nog vad han gör.

Dita von Teeses första repetition kan du se här, hon gör entré efter ca två minuter.

Själv tycker jag att det är en bra låt, bortsett från vissa partier, och hoppas på en bra placering för Tyskland. Att det blir lite extra uppståndelse runt deras nummer nu är ju bara bra. Förhoppningsvis får de lite extra speltid ute i stugorna runt om i Europa. Sådant kan ju löna sig. 😀

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “Dita von Teese censureras”

 1. Jerry

  Ja, tänk att nakenhet är så farligt. Tramsigt tycker jag.

 2. Vronkan

  Folk har visat mer än så, trots att de haft mer kläder. Fånigt att censurera just henne.

 3. Kerstin

  Håller med ovanstående. Vad är så himla upprörande med två kvinnobröst. Tycker att ett vulgärt kroppsspråk är betydligt mer upprörande.

 4. Stefan

  Turkiets bidrag är väl ganska naket också. Men jag antar att Eurovision inte vill förknippas med det som Dita står för. Därmed döms olika personer olika.

 5. Nisse Hult

  Jerry & Vronkan: Nakenhet i sig är inte farligt men tänk lite längre och överväg konsekvenserna. Samhället idag präglas uteslutande av sex, sex och åter sex. Detta leder till en överglorifiering av sex per definition och en inställning att sex och nakenhet inte är någon big deal. Moralen löses upp bit för bit, vilket innebär att inställningen “everything goes” kan appliceras på alla mänskliga inställningar och vilket samhälle kommer då att skapas? Normer, värderingar och de mellanmänskliga osynliga överenskommelser som håller samhället samman skjuts åt sidan och totalt kaos väntar för statsapparaten. Moral i sig har aldrig dödat någon, omoral har krossat de mest framstående stater. Kom ihåg detta om 20-25 år när effekterna av dagens sexfixering visar sig. Sen kan man fråga sig vad nakenhet egentligen tillför i schlagersammanhang. Hela poängen med schlagercirkusen fram tills för ett par år sedan vara att ge miljoner tittare stabil och oskyldig underhållning en gång om året. Förr var det oskyldigt underhållande trams som folket älskade att hata och hatade att älska, idag bara trams. Borta är den avslappnade stämningen och istället har schlagerprojektet utvecklats till en arena för ultraliberala individers utspel i samklang med personlig hypad marknadsföring – ytterst beklagligt förvisso.

  Min personliga uppfattning är att nakenhet och sexuella anspeglingar inte vållar någon större skada, så länge som det görs med finess. Anspeglingar som lämnar spelrum för fantasi är bra mycket sexigare än att få ett färdigöppnat paket serverat rakt i ansiktet, vilket mest är sensualitetsdödande. Att slänga ut en tafflig strippa som visar pattarna enbart för sakens (sakernas?) skull, är bara vulgärt och tillför inte speciellt mycket. En synnerligen vis person sa en gång “Om bandet och skivbolaget vet att en låt är skit finns det bara ett sätt att få den att sälja; Släng in så mycket nakna fruntimmer som möjligt i showen, alltid finns det en överkåt och ointelligent marknad bland tonåringar, impotenta pensionärer och män med medelålderskris som köper konceptet.”.

  Nä, snurra tillbaka hjulet ett tjugotal år och låt schlagerfestivalen bli vad den har varit – stabil underhållning som man kan se fram emot. Med den utveckling som pågår kommer schlagercirkusen snart att ta död på sig själv och det vore rätt trist – oavsett vilket förhållande man än har till schlagerfestivalen.

 6. Rickard

  Jag gillar Dita von Tesse och formligen älskar swing. Tysklands bidrag får gärna placera sig mycket högt! Jag tror, precis som schlagerpinglan, att lite extra uppmärksamhet inte kan skada. Det gynnar bara Tyskland som redan ligger långt ner i mätningar och inte har något att förlora.
  Lite larvigt faktiskt att förbjuda, men det är förmodligen för att det har uppmärksamats i tidningar och medier. Och för att det just är Dita vi pratar om.

 7. Kerstin

  Herregud vilken utläggning Nisse Hult försök hålla det lite mer kort och koncist om man ska orka läsa men annars rätt intressant som alltid med folks åsikter däremot håller jag inte med i allt. Lite nakna människor har aldrig skadat någon eller våra barn. Varför är sex och nakenhet tabu och så upprörande jag personligen tycker det är värre när folk skjuter ihjäl varandra som i alla tv spel som barn matas med och när djur plågas. Äsch gör inte så stor sak av detta de män som går igång på två kvinnobröst är redan sjuka oavsett om hon hade varit klädd upp till öronen. Njut nu istället av ESC och bli inte så uppjagad.

 8. Kerstin

  Måste fråga er som vet kommer Dita von Tesse inte alls att få vara med i Tysklands bidrag inte ens i en mer påklädd uppenbarelse, stryks hon helt från framträdandet.

 9. Schlagerpinglan

  Kerstin,
  Det är nog bara så att hon får ha andra kläder i finalen. Att hon skulle strykas helt, det tror jag inte.

 10. Jerry

  Precis som Kerstin skriver att våld och sådant är accepterat, men när någon vissar hyllan då blir det censur… jag förstår fortfarande inte vad som är problemet. Nakenhet är inte per automatik omoral anser jag. Fram för mer nakenhet och mindre våld!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se