Schlagerpinglan: Resultaten från den första och andra semifinalen har nu blivit kända och det framgår att det var Finland och Kroatien som gick vidare till finalen tack vare juryn. (Tittarna hade valt Makedonien och Serbien till de båda tiondeplatserna.) Väl där placerade sig Finland på en sistaplats medan Kroatien kom på plats 18.

Sverige var tydligen 4:a i semifinalen. Att vi till slut hamnade på plats 21 i finalen kan väl bara förklaras med att de bästa låtarna tävlade i den andra semifinalen och att jurygrupperna inte tyckte om vårt nummer. Synd. Ingen skugga på Malena dock, hon gjorde ett bra jobb. Vi får ta nya tag nästa år.

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Finland och Kroatien juryns wildcards”

 1. Stefan

  I melodifestivalen fick Malena låga poäng av jurygrupperna. Det var folket som gav henne segern. Antagligen samm orsak till att vi kom så långt ned i eurovisionfinalen.

  Förövrigt är det lite märkligt att endast 5 personer ingår i juryn i varje land. De får väldigt mycket makt.

 2. Kerstin

  Det var ju också bara de länder som deltog i den första SF som fick rösta i den första SF så när samtliga länder fick rösta så blir det ju annorlunda därav också en förklaring till Sveriges placering i finalen. Nu har jag lagt ESC 2009 i minnesburken och ser fram emot 2010 i Oslo.

 3. David

  Ta bort jurygrupperna! De har alldelles för stor makt, och kan påverka tävlingen till deras fördel… Det är väldigt mycket pengar i omlopp. Själv tjänade jag en ordentlig hacka på det hela, men det känns inte alls bra med de här jurygrupperna. Att bara ha med röster är trots allt det mest rättvisa. Att sedan Tyskland och Storbritannien hela tiden blir irriterade för att de får lite poäng får man ta… De skickar ju skräp i lyxförpackning. Vem vill se en Playboy-stjärna som vinnare (Tyskland)? Eller skrikig musikal (UK)? Patetiskt…

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se