Grattis Norge!

2009-05-17 (söndag)

Schlagerpinglan: Jaha, det blev alltså en sådan tråkig och absolut ospännande omröstning som man befarade men som jag inte riktigt ville tro på. Norge fick poäng från ALLA de andra länderna och vann på fantastiska 387 poäng. “Fairytale” tillhörde inte mina favoriter men visst är det skojigt att ESC 2010 kommer till Norden. Grattis Norge och grattis Alexander Rybak!

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Grattis Norge!”

 1. Tobbe

  förra året GRÄT jag skitmycket när charlotte kom på 18de plats. idag skrattade jag hela röstningen med en kompis i telefon. men top 24, det är riktigt bra ändå. eller va det 21? det är ju skitbra när man tänker efter! eller hur? skojaaaaaaaa ooooooh jag vet inte vad jag ska skriva. ska väcka alla mina kompisar nu god natt.

  tack för att du i år igen varit den bästa bloggen vid den här esc-säsongen. du har varit min startsida sedan första delfinalen i melodifestivalen 😀

 2. Stefan

  Bästa eurovisionfinalen i historien tror jag, men helt fel låt som vann…;) Man får väl glädjas med norge och bortse från att man inte gillar låten riktigt.

 3. Schlagerpinglan

  Tobbe,
  Tack själv för din medverkan. Skojigt med trogna läsare. 🙂

  Stefan,
  Ja själva finalen var jättebra, synd bara att spänningen i omröstningen uteblev.

 4. Rickard

  Som vanligt när det gäller eurovision slutade drygt 100c dagars väntan i tragedi! Sverige gick som vanligt åt helvete och återigen vann FEL bidrag. Mitt hat mot Norge bara växer efter det här. Men åndå ett stort grattis till Malena. Hon gjorde verkligen sitt yttersta! Nu ska jag gå ner i en veckas sorg och sedan försöka fokusera på nästa års eurovision.

  Givetvis har den här bloggen varit en del av mitt liv ända sedan den här cirkusen drog igång. Tack så mycket schlagerpinglan. Du har verkligen lodsat mig igenom detta med bravur!

  Med detta sätter jag punkt för årets schlagershow och på återseende i Olso om ett år. Förhoppningsvis är det Sveriges tur då 🙂

 5. Kerstin

  Ospännande omröstning och som förutspått blev det Norge, inte min favorit men ändå helt ok. Jag är väl den enda här som skrivit kommentarer som sågat det svenska bidraget jämns med fotknölarna så jag är inte ett dugg förvånad. Jag hade tippat Malena på en 20 plats och jag tror hon kom på en 21 plats men en dålig låt förtjänar en dålig placering. Mitt Estland kom på en hedrande sjätte plats. Längtar redan till nästa års ESC. God natt alla ESC älskare.

 6. Vronkan

  Jag verkar vara den enda här som faktiskt tyckte Norge var helt rätt vinnare. 🙂
  Nästa år tillbringar jag nog en vecka i Oslo. Vore kul att se spektaklet på plats. Tack för en bra blogg. Vi ses nästa år! 🙂
  (Även fast jag såklart följer varenda uppdatering)

 7. Schlagerpinglan

  Rickard,
  Tack själv. 😀 Ja, med Norges förstaplats och Islands andraplats så är det ju bevisat en gång för alla att har man bara en låt som går hem hos många så kan vilket land som helst vinna. Snart bara måste det vara vår tur. Vi vågade välja annorlunda detta året, vilket är ett steg i rätt riktning. Nu ska vi bara välja rätt också. 🙂

  Kerstin,
  Jepp, Malena kom 21:a och du hade (tyvärr) rätt i att den inte skulle gå hem. Det gick dock ännu sämre för mina egna favoriter, Finland, som kom på sistaplatsen. Det är så sorgligt att man bara kan skratta åt eländet. 🙂

  Vronkan,
  Roligt att din favorit vann, min kom som sagt sist. 🙂

 8. Jan-Åke

  Jag satt hemma och bedömde låtar utifrån om de fastnade i huvudet, sångröst , framförande o.s.v.

  Synd att inte Malena kom bland de främsta. Jag hoppades och trodde att låten skulle bli bland de fem bästa.

  Ska man titta på de andra bidragen eftersom man inte fick rösta på Sveriges bidrag så blev min Topp 5-lista:

  1 Norge
  2 Turkiet
  3 Portugal
  4 Moldavien
  5 Estland

  Varken Island eller Storbritannien hade jag med speciellt långt upp på min lista.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se