Juryresultat nästa vecka?

2009-05-17 (söndag)

Schlagerpinglan: Enligt oikotimes.com så har inte EBU meddelat när de tänker avslöja hur de olika jurygrupperna röstat, reglerna ger inget datum utan de säger bara att siffrorna ska presenteras. Eurovisionsidan tror dock att siffrorna kommer om/inom ca en vecka. Så det ser ut som att vi får ge oss till tåls ett tag till.

Den svenska juryn bestod för övrigt av Sarah Dawn Finer (artist och juryns ordförande och presentatör), Anna Charlotta Gunnarson (SR-programledare), Michael Cederberg (SR-producent), L-G Alsenius, (SR-producent) samt Magnus Carlsson (artist), allt enligt svt.se.

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Juryresultat nästa vecka?”

 1. David

  Tack för den bästa bloggen! Faktiskt den enda bloggen jag gått in på nästan varje dag senaste tiden… du har verkligen fått med det mesta. Ser med spänning fram emot att få reda på juryns röstning.

 2. Rickard

  Det kommer bli mycket intressant att se. Jag tycker det hjälpte en hel del, som tex två nordiska som etta och tvåa, UK som 5:a och Frankrike som 8:a. Det visar att det blev mer rättvist. Men åter igen,
  Det blir svårt att få juryn att förhålla sig neutral. Man såg det åter igen när tex. Många höga röster fortfarande gick till granländerna. Man såg ett mönster, dock svagare än förr. Rumänien och Moldavien höll om varandra och Ryssland fick många poäng med sin otroligt dåliga låt (slutade 11:a tror jag). Kan slå vad om att UK skulle slutat i botten om man ställt upp med den. Detta är endast några exempel, men vi är på rätt väg och det är huvudsaken.

 3. Rickard

  Jag tycker man ska införa 60% jury och 40% röster. Det skulle ge mer effekt. Såg på Rumäniens röstning med och utan jury och det var vissa omkastningar, men inte någon jätteskillnad.
  Ett annat allternativ är att jobba vidare på 50/50 systemet och få in mer neutrala domare. Men som med allt annat tar det väl ett tag innan allt faller på plats och får full effekt!

 4. Schlagerpinglan

  David,
  Tackar så mycket. Skojigt att det uppskattas. 😀

  Rickard,
  Ja, det verkar ju onekligen som att resultatet jämnades ut lite och blev lite mer rättvist detta året. Kanske är det en tillfällighet men mycket borde ju vara tack vare juryn. Tycker liksom du att detta verkar vara ett steg i rätt riktning.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se