Rumäniens jurysiffror

2009-05-18 (måndag)

TVR, det rumänska TV-bolaget, har meddelat att Rumäniens ESC-jury bestod utav Luminita Anghel (2005), Corina Despot, Andrei Tudor, Andrei Kerestely och Mihai Alexandru. Resultatet av deras röstning ser ni här nedan. TVR avslöjade även att 2,6 miljoner tittade på ESC-finalen i lördags.

Poängen från Rumäniens ESC-jury 2009:
12 poäng: Island
10 poäng: Moldavien
08 poäng: Malta
07 poäng: Armenien
06 poäng: Grekland
05 poäng: Danmark
04 poäng: Norge
03 poäng: Storbritannien
02 poäng: Israel
01 poäng: Azerbajdzjan

Dessa poäng gav Rumänien vid ESC 2009:
12 poäng: Moldavien
10 poäng: Island
08 poäng: Grekland
07 poäng: Armenien
06 poäng: Turkiet
05 poäng: Norge
04 poäng: Azerbajdzjan
03 poäng: Malta
02 poäng: Danmark
01 poäng: Estland
(Källa: oikotimes.com)

Schlagerpinglan: Ja, uppenbarligen hade folket Moldavien som favoriter medan de inte alls höll med juryn om att Malta skulle ha höga poäng. Nu vill jag veta hur Sveriges jury har röstat, det är lite mer intressant.

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Rumäniens jurysiffror”

 1. Tobbe

  Vet du vad jag kom att tänka på? Sverige kom 4a i semifinalen, där bara folket fick rösta. Vi fick inga 12or, men vi fick i alla fall tillräckligt med poäng för att nå topp 5. I finalen valde juryn 50 procent av rösterna, och därför kom Sverige så långt ner. Juryn gillade andra låter bättre. Vi hade kanske inte nått topp 5, men åtminstone topp 10 minst. Så jag tycker det här med juryröster är jävligt dåligt.

 2. Rickard

  Kanske lite grovt och säga att juryröster är dåligt bara för att Sverige drabbades denna gången. Nästa gång kanske det är tvärtom. Dessutom får man se till helheten och då blev det ju helt lyckat. Vi fick ingen östblocksdominans och efteråt har medierna inte klagat på grannröstning, som de gjorde förra året med Charlotte Perelli.
  Sedan är utformningen som med allt annat. Det tar tid att hitta rätt format som passar tävlingen och att komma in i rutinerna. Kanske behövs det en del ändringar, men i det stora hela var det ändå lyckat.

 3. Tessan

  Sen måste man ju också jämföra med låtarna i den andra semin. Även om Sverige tillhörde juryns favoriter i semi 1 så kanske jurygrupperna föredrog låtarna som var i semi 2?

  Det ska bli spännande att se fördelningen jury/tittare för övriga länder. Bra blogg!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se