Spaniens ESC-(o)turer

2009-05-18 (måndag)

Schlagerpinglan: Spanjorerna är kanske inte så nöjda med sitt resultat men de kan knappast klaga på att deras ESC-äventyr varit händelsefattigt i år. Här är några av landets turer:

 • Spanien, som är direktkvalificerat till finalen, lottades att få rösta i semi 1 men de fick av EBU tillåtelse att byta till semi 2 p.g.a. schemaläggningssvårigheter. Detta möttes av protester från bl.a. Andorra.
 • De valde dock att sända semifinalen i efterhand (p.g.a. en försenad fotbollsmatch tror jag att det var) vilket gjorde att de spanska TV-tittarna inte kunde rösta alls i semifinalen utan enbart juryrösterna användes. Inte OK enligt reglerna och väldigt irriterande för publiken.
 • EBU har meddelat att de kommer att bestämma någon form av straff för den uteblivna live-sändningen vid sitt nästa möte.
 • Att “La noche es para mí” med Soraya, som enligt vissa undersökningar varit topptippad, fick nöja sig med en blygsam delad 23:e-plats vid finalen måste även det komma som en obehaglig överraskning för landet.
 • Enligt tittarsiffrorna som nu släppts så tappade ESC i Spanien ca 4 miljoner tittare jämfört med förra året. D.v.s. 5,1 miljoner spanjorer (35,9% av tittarna) såg finalen jämfört med förra årets 9,6 miljoner (59,3%).
 • Schlagerpinglan: En olycka kommer sällan ensam, säger man ju och det verkar ju stämma här, även om semisändningen knappast kan anses vara en olycka. Det är bara att ta nya tag nästa år.

  Andra bloggar om: , , ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  3 kommentarer till “Spaniens ESC-(o)turer”

  1. Vronkan

   Mycket märkligt att den blev så dåligt placerad. Men The Big Four förlorar mkt på att inte höras i semifinalerna.

  2. Rickard

   Som väntat med Spanien får allt stå tillbaka för fotbollen. Det är religion och förståeligt. Däremot en skam att man fråntar tittarna rätten att följa sin egen semifinal live!

  3. Tessan

   Det gick oväntat dåligt för Spanien verkligen… märkligt. Jag trodde den hade lite vinstchans även om jag själv inte gillade den.

   Nå, nu har de i alla fall en massa saker att skylla sin placering på, det kan alltid vara skönt 😉

   På tal om Spanien så bjuder jag på lite spaniennostalgi på min blogg, har fått lite ny energi och tänkte använda bloggen till att frossa i gamla schlagers 🙂

  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se