Teleröstningen gick bra

2009-05-22 (fredag)

EBU uppges vara väldigt nöjda med hur teleröstningen fungerade under Eurovision Song Contest 2009. Under hela tävlingens gång så uppstod det endast fyra missöden:

 • I den andra semifinalen nådde ett land inte säkerhetsnivån, d.v.s. det var inte tillräckligt många teleröster som kom in, utan man fick använda sig av backupjuryns röster i stället. Vilket land detta var avslöjas inte.
 • Spanien misslyckades att sända den andra semifinalen live och därför användes även där backupjuryns röster.
 • Vid finalen uppstod ett tekniskt problem i Ungern så att inkommande telefonsamtal inte kunde tas emot. Det kom dock in tillräckligt många SMS för att nå upp till säkerhetsnivån och därför kunde 50/50-systemet med tittar- och juryröster användas ändå.
 • Ett tekniskt misstag av teleoperatören i Norge gjorde att de inte kunde räkna TV-tittarnas röster utan enbart juryns röster användes vid finalen.
 • (Källa: eurovision.tv)

  Schlagerpinglan: Det är ju trevligt när det mesta klaffar. 🙂

  Andra bloggar om: , ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  5 kommentarer till “Teleröstningen gick bra”

  1. Rickard

   Ojoj, det visste jag inte! Två länder vars jury helt fick rycka in. Jag undrarvems land det var i semifinalen? Ironiskt bara att Norska invånarna inte fick vara med och påverka den final de vann 😛 Jag tror för övrigt att Sverige inte ska lämna det som Melodifestivalen står för. Man måste lugna ner sig och börja om från rötterna. Det är inte världens bästa låtskrivare vi behöver, heller inte världens bästa artister. Det vi behöver är en artist som verkligen går rakt igenom TV-rutan med en klockren låt. Jag tror inte man ska stirra sig blinda på resultaten de senaste åren. Sverige har haft svackor tidigare och ska inte alltid vänta sig att ligga i toppen.

  2. Oliver

   De norrmän som ringde, tog EBU/telefonbolaget betalt endå? Deras röster hade ingen påverkan ju.

  3. Schlagerpinglan

   Rickard,
   Nej, ännu är det ingen panik. Vi får fortsätta att välja ut bra låtar som vi själva tycker om och som vi tror kan gå hem i ESC, förr eller senare får vi in en fullträff.

   Oliver,
   Detta vet jag egentligen ingenting om men en gissning är väl att om samtalen trots allt kom fram så drogs det nog pengar för dem ganska snabbt.

  4. Stefan

   Där rök kanske vår 12:a från Norge…

  5. Schlagerpinglan

   Oliver,
   Enligt esctoday.com så har Telenor beslutat sig för att betala tilllbaka pengarna till telekunderna efter vissa påtryckningar från konsumentgrupper.

  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se