Hur bra är Rybaks skiva?

2009-05-28 (torsdag)

Schlagerpinglan: Alexander Rybak, vinnaren av Eurovision Song Contest 2009, släpper ju som sagt sitt nya album, “Fairytales“, den 3:e juni och kommer då till Sverige för en signering.

Markus Larsson, Aftonbladets egen schlagerguru, har tjuvlyssnat på albumet och ger den endast ett plus av fem möjliga. Den norska tidningen Verdens Gang har, enligt samme Larsson, givit samma album högsta betyg.

Nu är frågan om någon av dem ens försökt att göra en rättvis bedömning? Att norrmännen skulle tokhylla albumet och Larsson totalsåga detsamma var ju så väntat att det känns egentligen onödigt att påpeka det.

Själv har jag endast hört vinnarlåten men tror ändå att skivan kommer att sälja bra, trots att Markus Larsson fäller följande kommentar om albumet: “… för det mesta låter det bara som att den famösa barnskivan ”Smurfhits” har lärt sig att spela fiol.” 🙂

Uppdaterad 09-05-28:myspace.com/alexanderrybak kan du själv lyssna på låtarna från skivan.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Hur bra är Rybaks skiva?”

  1. Vronkan

    Det är en ganska söt skiva, faktiskt. Jag gillar spår 1. Det märks visserligen tydligt att han inte är nån stor vokalist, men… Man måste ju inte alltid sjunga jättebra för att göra bra musik som slår. (Se på Håkan Hellström 😉 )

  2. Schlagerpinglan

    Vronkan,
    Nu har även jag lyssnat lite och ordet “gulligt” dyker nog upp först. Inte riktigt min typ av musik men den går helt klart att lyssna på. Håller definitivt med dig om att det inte är hur rent eller hur bra man sjunger som avgör hur bra artist/musikskapare man är.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se