ESC-relaterat i korthet

2009-05-31 (söndag)

Schlagerpinglan: Här följer lite ESC-relaterade nyheter:

 • Alexander Rybak tog tydligen inte sågningen från Markus Larsson speciellt bra utan gick till motattack och Larsson fick försvara sin sågning.
 • Agnes, som kom åtta i Melodifestivalen 2009 med “Love, love, love“, gick in som etta på Itunes-listan i England med “Release me“.
 • Oikotimes.com spekulerar i om Kevin Borg, Idolvinnaren 2009, kommer att deltaga i MF 2010 eller ej. De har ännu inte hittat någon som kan bekräfta detta.
 • Mer från oikotimes.com: Helena Paparizou lär ha sagt att hon inte kommer att representera Grekland igen, som hon vann för 2005 med “My number one“, utan om hon ska tävla för något land så blir det för Sverige.
 • Enligt escsweden.com så surras det om att Elton John kommer att skriva Storbritanniens nästa ESC-bidrag men uppgifterna är fortfarande obekräftade. Andrew Lloyd Webbers “My time” med Jade gav ju en imponerande femteplats i årets final och då inte konstigt om de vill spinna vidare på samma tråd.
 • Schlagerpinglan: Jag tycker det är fel att kritisera Larssons sågning. Han har en åsikt och han står för den. Problet är snarare att personer med hans musiksmak är satta att bevaka ESC. Det ger en lite väl gnällig stämning ibland men gnäll säljer tydligen.

  Både Kevin Borg och Helena Paparizou hade väl varit bra MF-kandidater men jag hoppas ändå att de koncentrerar sig på att hitta bra låtar först och främst. Visst, Norge vann förmodligen p.g.a. artisten och inte låten men det skadar ju inte att ställa upp med en stark låt.

  Andra bloggar om: , , , , ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  2 kommentarer till “ESC-relaterat i korthet”

  1. tkh

   Har lest litt i bloggen din, er så morsomt med dere i Sverige, mange flere som sier de liker Grand Prix (som vi kaller det), i Norge er ikke det OK, selv om vi vant i år. Så for å få info må vi følge med hos dere, tusen takk for en fin blogg:)
   Ville bare kommentere denne feiden mellom Rybak og Markus Larsson for den tror jeg er noe konstruert av VG og Aftonbladet. Rybak gikk faktisk ikke til stupen på Markus Larsson, han fikk ett spørsmål fra en av journalistene om hva han syntes om å bli slaktet og han prøvde å spøke det bort og var litt ironisk, hva skulle han svare da?
   Har lest anmeldelsen og den sier jo ikke mye om musikken da, er mest en kritikk av VG som har gitt platen 6 (noe som selvfølgelig er for mye), og prøve å finne på flest mulig kallenavn på Rybak og musikken hans. Har nå hørt på platen og helt elendig er den ikke, for han kan virkelig spille fele noe helt utrolig og kan vel ikke si at alle disse sangene er tiltalende for 13-åringer, for bestemoren min derimot tror jeg de er perfekte. Halve platen til barnebarnet og halve platen til bestemor:) Og litt til meg:)

  2. Schlagerpinglan

   tkh,
   Tackar, och tack själv för kommentaren. Roligt att veta att man tydligen även har norska läsare. 🙂

   Ja, hela Rybak-Larsson-saken är nog lite tillspetsad. Det finns ju inte så mycket att skriva om nu efter tävlingen och därför mjölkar de väl denna historia lite extra.

   Som du själv skriver så skriver Larsson inte mycket om själva musiken utan hela texten är nog mer tänkt som lite underhållande läsning som förhoppningsvis skapar lite reaktioner. Och visst blev det reaktioner. 🙂

  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se