Rumänien: Playing with fire

2010-05-14 (fredag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten sammanställning av presentationer m.m. av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2010.

Land: Rumänien
Bidrag: “Playing with fire” (video) (live) (text)
Artist: Paula Seling & Ovi

Startnummer: nr 10 i semifinal 2
Uttagningsprocess: En final med 16 bidrag där jury och tittarna utsåg vinnaren.
Hemsida: paulaseling.com
ESC-historik: Rumänien

Presentationer av bidraget och artisterna:
esctoday.com, eurovision.tv, svt.se

Tidigare på Schlagerpinglan: “Rumäniens ESC-bidrag 2010”

Extra: En remix av “Playing with fire” hittar ni här. (Ovi tog sig till final i Norges uttagning till ESC 2009 med låten “Seven Seconds” men slutade bland de fyra sista.)

Odds-listor: Mitten-placering av de 39 & vidare till final

Schlagerpinglan tror: Till final
Jag är lite överraskad att denna låt inte hamnat högre upp i förhandssnacket. Låten är svängig och underhållande och artisterna har bra personkemi. Vad är det som talar emot den? Lyckas de hålla fast publikens intresse under framträdandet så borde de dock kunna ta sig till final.

Schlagerpinglan tycker: Till final
Det är inte många ESC-låtar som man genast känner att man vill lyssna på en gång till. Rumäniens bidrag är däremot ett sådant och tillhör därför en av mina fyra absoluta favoriter i år. En bra låt med två artister som fungerar fint ihop. En vinnarkandidat enligt mina listor!

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Rumänien: Playing with fire”

 1. Kerstin

  Nej jag gillar inte detta särskilt mycket och jag är väl då heller inte särskilt förvånad att den inte är favorittippad. Låten är alldeles för rörig man blir stressad och den bara maler på i samma tempo hela tiden. Refrängen är bra men verserna är inget vidare. En kaosartad låt med ett kaosartat framträdande som bara stressar mig. Jag har tippat den till final men jag är osäker jag gillar den mindre och mindre och andra låtar växer. Om den tar sig till final tror jag den hamnar i mitten.

 2. Pierre

  Oj, här går det undan! Var inne för några dagar sedan och bara på den korta tiden har du ju hunnit skriva massor. Kul!

  Jag gillar inte heller Playing with fire. Jag tycker den är stötig, orytmisk och utan röd tråd. Dessutom tycker jag det är lite olustigt att tonsätta ett bråk om än ett aldrig så harmlöst. En av alla de saker jag gillar med Eurovision är att det är en fristad från sådant.

 3. Schlagerpinglan

  Pierre, Ja, nu börjar det ju dra ihop sig så det gäller att snabba upp takten lite. 🙂 Kan även hålla med om att texten kanske inte är den mest intelligenta man hört men men… det är som sagt Eurovision.

 4. Rickard

  Gillar 😀

  Final och en topp 15 placering!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se