Azerbajdzjan önskar inhemskt

2010-06-09 (onsdag)

Chefen för ESC-delegationen i Azerbajdzjan, Adil Kerimli, har meddelat att landet börjar leta efter låtskrivare till sitt Eurovision-bidrag i september. Deras förhoppning är att det blir en inhemsk låtskrivare bakom landets bidrag till Eurovision Song Contest 2011. Enligt Kerimli försökte de detsamma förra året men tydligen så ansträngde sig inte de inhemska kompositörerna tillräckligt.
(Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Att det inte fungerade att bara kasta in pengar och köpa sig en vinst i ESC var ju väldigt glädjande, speciellt som jag inte tyckte att landet förtjänade en vinst i år. Safura och “Drip drop” fick nöja sig med en 5:e-plats. Nu är det (förhoppningsvis) dags att dra ett streck över gamla synder och blicka framåt.

Jag hoppas verkligen att de lyckas hitta en inhemsk låtskrivare som, om inte 2011 så i alla fall i framtiden, kan skriva en riktigt bra låt så att landet äntligen kan få sin efterlängtade vinst.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Azerbajdzjan önskar inhemskt”

 1. Rickard

  Nä, det gick inte som det gjorde med rysslands köpta seger 2008. Kanske för att man inte heter just Ryssland som fortfarande har en järnhand över en hel del av de forna östländerna!

  Men trots att jag formligen älskar denna låt så välkomnar jag att det blir mer inhemska låtskrivare!

 2. Schlagerpinglan

  Rickard, Om man vill kalla segern “köpt” eller “resultatet av hårt arbete” är ju en smaksak men jag tror faktiskt inte att den ryska järnhanden är så styrande som man kanske kan tro. I år ställde de t.ex. upp med en (i mitt tycke) väldigt bra låt och ändå så klarade de inte av en topp-tio-placering. Det räcker inte att bara heta Ryssland eller ha mycket pengar, man måste även övertyga både öst och väst med sitt bidrag och det gjorde de 2008.

  Vad gäller inhemska låtskrivare så håller jag dock med dig. Jag vill inte gå så långt som till att förbjuda utländsk inblandning men alla försök att hålla sig inom landet bör uppmuntras.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se