All makt åt Björkman?

2010-06-16 (onsdag)

Aftonbladet skriver (utan att uppge någon trovärdig källa) att urvalsjuryn i Melodifestivalen slopas helt eller delvis till nästa år och att Christer Björkman i stället kan komma att få hela makten över vilka 32 låtar som väljs ut. (Källa: aftonbladet.se)

Schlagerpinglan: Nu hamnar ju denna artikel under kategorin “skvaller” och inte under “nyheter” och ska därför tas med en väldigt stor nypa salt, men ändå… det är en intressant tanke.

Eftersom jag själv är av åsikten att det FINNS bra låtar men att de aldrig kommer till ESC pga urvalsjuryn och de som röstar i MF så är detta helt i min smak.

Jag tycker att Christer borde få en chans att, med eller utan hjälp, visa vad han går för. Så länge han tänker “ESC” och inte “Melodifestivals-tittarsiffror” och “bredd” så borde det vara värt ett försök. Han hade ju knappast varit i den positionen som han är om han inte vetat vad han sysslar med.

Vad tycker ni? Borde Christer få en chans att en gång för alla få en chans att tysta sina kritiker eller är ni av åsikten att han är en del av problemet och bör avsättas?

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “All makt åt Björkman?”

 1. Vronkan

  Jag tycker det är skitbra! Om det är som de skriver så avgår han efter nästa festival vad som än händer, så allt är värt ett försök.
  Och det är ju som du skriver: Han hade knappast haft sin position om han inte kunnat nånting.
  Svenska folket älskar att klaga på Björkman och säga att det är hans fel att vi inte vinner, men i år fick folket sin vilja igenom.. Folkets artist vann. Vad tusan har de att klaga på??

  Off topic så tycker jag även att en annan regeländring vore på sin plats: Endast en röst/telefonnummer. Det borde kunnat stoppa alla Idolartister som får fler röster för vilka de är än för sina låtar. 🙂

 2. Rickard

  Går helt på din linje Schlagerpinglan! Så länge han då tänker “ESC och inte melodifestivals-tittarsiffror och bredd” som du skrev! Jag tror det är värt ett försök, för det kan ju inte gå sämre än det redan gjort!
  Melodifestivalen i all ära, men på senare år har det ju visat sig att om expertjury väljer artist och låt borgar det för en större framgång än vad en uttagning gör! Detta tror jag inte är möjligt i Sverige och hoppas inte att det blir det heller! Men att Björkman ensam får ha hand om urvalet är så nära som man kan komma utan att slopa eller fördärva melodifestivalen!

  Håller med Vronkan angående röstningen! Borde vara en självklarhet att en artist ska gå att rösta på EN gång! Hur skulle det se ut om vi tex fick rösta på ett parti flera gånger i riksdagsvalet? En grov jämförelse som kanske haltar en aning, men den har sin poäng!

 3. Schlagerpinglan

  Vronkan, Håller med dig helt ang. röstningen. Visst kan det bli lite tråkigt med familjer som vill rösta på vars en artist men eftersom de flesta ändå har mobiltelefoner så är det nog inte så stort problem. Själv röstar jag aldrig eftersom min ynka lilla röst ändå inte räknas i det stora “Idol-havet”.

  Rickard, Risken med det hela är ju att Björkman trots allt måste tänka på tittarsiffrorna och därmed tar med Idol-artister och konstiga musikstilar och då är makten tillbaka hos Idol-tokiga svenska folket igen och inget har ändrats. Men men, det kan ju också gå riktigt bra. Vi får väl hoppas på det. 🙂

 4. Andreas

  Klart han ska testa!
  Misslyckas det då, då har jag han ju gjort vad han kan, och kan iaf sluta av den anledningen.
  Att han och hans mannar, inte har vad som krävs för att välja ut dom rätta “låtarna”.
  Eller så blir det succe, och det blir Björkman feber, haha.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se