I år fick SVT ta emot rekordmånga bidrag till Melodifestivalen, nämligen 3 852 bidrag (förra året: 2 794 st). Bland dessa finns även 424 bidrag som är inskickade till Webbjokern (förra året: 246 st).

Webbjokern startar på svt.se den 11:e oktober. Fem av dessa tar sig till tv-finalen den 8:e november och två av dem får tävla i Melodifestivalen 2011.

Resten av MF-bidragen (15 SVT-utvalda och 15 jury-utvalda) kommer att presenteras vid flera olika tillfällen, några i taget. Dessa presentationer kan mycket väl starta redan i oktober.
(Källor: escsweden.com, aftonbladet.se och schlagerpinglan.se)

Schlagerpinglan: Trevligt att så många visar ett sådant stort intresse för Melodifestivalen och Webbjokern. Årets upplaga har ju något av en “nu eller aldrig”-känsla över sig så det kommer att bli väldigt spännande att se vilka bidrag som väljs ut.

Dessutom undrar jag hur många av dessa 424 Webbjokern-bidrag som verkligen kommer att läggas ut på svt.se. Förra året var det ju runt 175 av de 246 som klarade första gallringen. Förhoppningsvis kör de en ännu tuffare kontroll i år.

Vad gäller utspridningen av presentationerna så är jag enbart positiv till detta. Roligt med utportionerade överraskningar. 😀

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Bidrags-rekord till Melodifestivalen”

 1. marv

  eh, fattar inget av detta??? skall de redovisa löpande eller vänta tills de 30 är klara?

  “Nu kommer följande att hända framöver:
  Ordinarie tävling kommer i år att ske lite annorlunda. Vi kommer under oktober sortera, organisera, samla urvalsjuryn och sen göra våra egna val. Vi kommer löpande ge besked till de som kommit med via era konton som ni registrerat. Håll utkik där! Vi kommer också presentera de utvalda efterhand medan vi fortsätter att jobba så inte förrän alla 30 platser är tagna vet du om du kom med eller ej!”

 2. Schlagerpinglan

  marv, Vad jag själv har läst i nyhetsväg från svt så kommer de att presentera årets deltagare i MF lite då och då, ja.

  Det meddelande du hänvisar till är lite svårtolkat. Vid en första läsning så låter det ju som att de meddelar artisterna/låtskrivarna efterhand som de gjort sitt val men att man inte kan vara säker på att ha kommit med förrän alla 30 platserna är tagna. Förhoppningsvis ändrar de inte sig när de väl meddelat någon att de är med.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se