Schlagerpinglan: Genom Twitter såg jag idag att Schlagerprofilerna tipsade om en intervju med bl.a. Christer Björkman om juryarbetet i Melodifestivalen, se här, och den kan jag verkligen rekommendera. Mycket matnyttigt i den.

Sista stycket sammanfattar väldigt bra vad som är felet med hela den svenska uttagningen till ESC, nämligen:

– Det här projektet har tre mål, sammanfattar Thomas Hall. Att vara ett brett och uppskattat tv-program, att presentera musik som uppskattas i programmet och i tredje hand – som en bonus – att det ska gå bra för oss i Eurovision. Det tycker svenska folket, och vi håller med.

Jag har, naiv som jag är, trott att SVT försökt att kombinera de två målen: bra tittarsiffror och Eurovision-framgångar men så är tydligen inte fallet.

När resten av Europa går in för att skicka konkurrenskraftiga bidrag till ESC så anordnar Sverige en uttagning där vi i tredje hand, som en bonus, försöker hitta något för Eurovision. Inte konstigt att vi inte längre klarar av att ta oss till finalen.

Nyttigt med en liten verklighetskoll så här innan Melodifestivalen drar igång. Nåja, det är som det är och vi får väl njuta så länge vi kan. Melodifestivalen är ju ändå Melodifestivalen, vad som än händer därefter. 😀 Endast 13 dagar kvar nu!

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se