Schlagerpinglan: Då var första deltävlingen av Melodifestivalen 2011 avklarad. Resultatet ser ni här nedan, liksom några av mina åsikter om respektive bidrag samt länkar till svt.se där man nu kan lyssna och titta på de bidrag som åkte ur Luleås deltävling.

Direkt till final:
Danny – “In the Club”

Till final efter röstningsomgång 2:
Swingfly – “Me And My Drum”

Till Andra Chansen:
Pernilla Andersson – “Desperados”
Jenny Silver – “Something In Your Eyes”

Utslagna, i resultatordning och med länkar till uppträdandena:
5. Le Kid – “Oh My God”
6. Rasmus Viberg – “Social Butterfly”
7. Jonas Matsson – “On My Own”
8. Dilba – “Try Again”

1. Dilba – “Try Again” (blev 8:a)
Hade låtarna tävlat i studioformat så hade detta varit en solklar finalist! Nu framfördes den i stället på ett väldigt frånvarande och uttråkat sätt med en konstig scenshow som gjorde att man aldrig riktigt fattade vad som hände. Synd på en sådan bra låt.
Betyg: 2/5

2. Swingfly – “Me And My Drum” (Till Finalen)
Årets utfyllnadslåt höll så bra klass att det räckte ända till final! Det säger en hel del om kvalitén i årets Melodifestival. Själv är jag inte så förtjust i genren men förstår att folk röstar på den.
Betyg: 3/5

3. Jenny Silver – “Something In Your Eyes” (Till Andra Chansen)
I Jenny Silvers låt fanns mer schlager än vad som fanns i hela förra årets startfält sammanlagt. Nostalgi i modern tappning som jag verkligen trodde var given i finalen. Här fanns ABBA, Carola-fläktar, tonarthöjning, konfetti och ändå lite mer. Hoppas Andra Chansen-schemat inte sätter käppar i hjulet för denna framtida G:son-klassiker.
Betyg: 4+/5

4. Jonas Matsson – “On My Own” (blev 7:a)
Den första Webbjokern bjöd på ett lite annorlunda nummer och kan med rätta känna sig nöjd med sitt framträdande. Med så starka konkurrenter så var han chanslös på förhand men bjöd ändå på en helt OK tolkning av sin svenne-reggae.
Betyg: 3/5

5. Le Kid – “Oh My God” (blev 5:a)
Dessa glädjespridande seriefigurer var verkligen något utöver det vanliga och hade gjort sig så bra i finalen eller i nödfall Andra Chansen. Tyvärr så uppskattar tydligen inte svenska folket glädje när den presenteras så här tydligt. Om man ska missbruka ordet “skandal” i dag så är det här ett bra tillfälle.
Betyg: 4+/5

6. Rasmus Viberg – “Social Butterfly” (blev 6:a)
En riktigt Eurovision-light-låt i luffar-version. Som låt fungerar den väl hyfsat men det doftade knappast svenskt och numret var inte speciellt tilltalande.
Betyg: 3/5

7. Pernilla Andersson – “Desperados” (Till Andra Chansen)
Ett stort plus för att det var väldigt svenskt och väldigt värdigt och vackert. Min hjärna vill verkligen tycka om detta men trots det så känner jag mig väldigt rastlös efter en stund och vill spola framåt. Perfekt för Svensktoppen men kanske inte ESC.
Betyg: 3/5

8. Danny – “In the Club” (Till Finalen)
En självskriven finalist som hade det mesta. En artist med utstrålning, en låt som sätter sig direkt och en scenshow som får en att heja till. Ska man anmärka på något så skulle det väl vara kläderna i så fall som gjorde att den imponerande koreografien ibland uppfattades som lite rörig men det är ju bara en petitess. Betyg: 4+/5

Schlagerpinglan: Ja, vad säger man om säsongspremiären av Melodifestivalen 2011?

Öppningsnumret var faktiskt ganska underhållande, med alla sin nostalgiska kopplingar, och försnacket innan låtarna hade ju en del poänger trots att de var en aningens för humördämpande för min smak.

Mellanakten med The Hurricane var väl inte heller speciellt underhållande men det kunde ju ha varit betydligt värre. Låtarna var i alla fall bra och det är ju de som är huvudsaken. 😀

I kväll hade jag tre bidrag som jag hoppades lite extra på, nämligen Danny, Jenny Silver och Le Kid. Det blev en finalplats, en Andra chansen och en utslagning. Vet inte riktigt om jag är nöjd med detta. Förstår inte riktigt hur svenska folket kunde ranka Swingfly/Andersson högre än Le Kid…

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Resultat Melodifestivalen 2011: Deltävling 1”

 1. Christer Björk...

  Låt 1 Dilba: Håller med dig. Kass utstrålning, men riktigt bra låt. 4/5

  Låt 2 Swingfly: Utfyllnad? Klart bäst även efter flera genomlyssningar. En potentiell vinnarlåt. Fast jag trodde inte den skulle gå hem riktigt hos svenska folket. 5/5

  Låt 3 Jenny Silver: Lite Ukraina-vi-vill-låta-som-Abba. Bara trist, men småkul melodi emellanåt. 2/5

  Låt 4 Jonas Mattson: Vi som har hört Jason Mraz tycker inte det var så kul. Bara en lamare version, dock lite småputtrig. 3/5

  Låt 5 Le Kid: De har ju gjort härliga låtar tidigare. Den här får väl knappt plats på ett album. 2/5

  Låt 6 Rasmus Viberg: Försöker tillfredsställa alla genom att vara både etno och Rybakk. Omgångens sämsta. 1/5

  Låt 7 Pernilla Andersson: Snällt. Men å så vacker. Stänger man av ljudet så är det en hit, men melodin är alldeles för tam. 2/5

  Låt 8 Danny: Ok, men jag hade väntat mig mer. Det här är inte Dannys bästa och det håller inte i finalen. Många Idol-tjejer satt och tokringde skulle jag gissa. 3/5

 2. Schlagerpinglan

  Christer Björk…, När jag kallade Swingflys låt för “utfyllnadslåt” så var det endast p.g.a. att det varje år brukar finnas en utfyllnadslåt i varje deltävling där en minioritetsgenre blir representerad. I år verkar de inte behöva några sådana, då Swingfly bevisade att han inte var där för att fylla ut utan för att han förtjänade platsen.

 3. DavidG

  Håller med om att Le Kid åtminstone skulle ha fått en andra chansen biljett..istället för tråkiga pernilla..men OK..jag gillade båda finalisterna.. o även jenny silver var bra så….ändå en lyckad kväll…….hmmm… jag tror inte att Dannys låt kommer att vinna i slutänden…..den saknar ändå nåt speciellt…….den är lite för mycket repetition av samma ord..in the club……..40 gånger…..men absolut den låt som utmärkte sig mest ikväll……..

 4. DavidG

  tycker att rasmus låt hade potential..men scenframträdandet och låten passade inte ihop på nåt sätt……. dom var klädda i nån slags 70tals stil…till en orientalisk låtande sång……… hade varit mycket bättre med tillexempel nåt mer österländskt tema på scenshowen………….menmen…hans förlust.

 5. anders

  håller med,den där killen som kom till final(så trist att jag ej kan namnet) var helt rätt en utfyllnadslåt…sååååå kass!!!!!!!!!!!!!!ocgh danny var tjatig som bara den…….resten av tävlingen kan inte bli sämre hoppas man…

 6. Schlagerpinglan

  @DavidG, Dannys låt tyckte jag väldigt bra om och stör mig faktiskt inte på upprepningarna, vilket jag brukar göra när låtar hakar upp sig. Däremot så känns det som att uppträdandet inte riktigt kommer till sin rätt i TV-rutan. Det såg rörigare ut än vad det förmodligen var menat.

  Rasmus låt var väl bra i grunden men när de sedan försökte fiska röster från alla läger och glömde bort att det skulle visas i TV och inte radio så blev det lite mystiskt, ja. Men bättre så här än ett slätstruket nummer som man bara gäspar åt. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se