Schlagerpinglan: Då var andra deltävlingen av Melodifestivalen 2011 avklarad. Resultatet ser ni här nedan, liksom några av mina åsikter om respektive bidrag samt länkar till svt.se där man nu kan lyssna och titta på de bidrag som åkte ur Göteborgs deltävling.

Direkt till final:
Sanna Nielsen – “I’m In Love”

Till final efter röstningsomgång 2:
Brolle – “Seven Days And Seven Nights”

Till Andra Chansen:
Loreen – “My Heart Is Refusing Me”
The Moniker – “Oh My God!”

Utslagna, i resultatordning och med länkar till uppträdandena:
5. Christian Walz – “Like Suicide”
6. Anniela – “Elektrisk”
7. Babsan – “Ge mig en spanjor”
8. Elisabeth Andreassen – “Vaken i en dröm”

1. Brolle – “Seven Days And Seven Nights” (Till Finalen)
En bra artist som bjöd på en bra scenshow. Speciellt kontrasten mellan allt det glada, moderna, färgglada och det gammaldags, svartvita blev effektfullt. Kunde blivit riktigt höga poäng från mig om jag gillat rockabilly-schlager, vilket jag tyvärr inte gör.
Betyg: 3/5

2. Loreen – “My Heart Is Refusing Me” (Till Andra Chansen)
Denna låt hade mycket potential men den kom aldrig igång utan kändes som ett enda stort intro. Hade inte gått till Andra Chansen om jag fick bestämma.
Betyg: 2/5

3. Babsan – “Ge mig en spanjor” (blev 7:a)
Ingen stark sånginsats och ingen speciellt stark låt heller för den delen. Däremot så var det en underhållande scenshow med filmklipp och dans och färgglada dräkter. Ingen låt jag vill skicka till ESC men jag hade inte haft något emot att se den i Andra Chansen.
Betyg: 3/5

4. Elisabeth Andreassen – “Vaken i en dröm” (blev 8:a)
En rutinerad artist och väldigt fin text. Melodin var dock ingenting som satte sig utan den gick in genom ena örat och ut genom det andra. Synd att inte Elisabeth, som gjorde ett bra jobb, fått en lite mer fängslande låt att tävla med.
Betyg: 2/5

5. Sanna Nielsen – “I’m In Love” (Till Finalen)
Kvällens bästa låt gick givetvis direkt till final. Det tog några lyssningar innan man riktigt uppskattade den men när man väl gjorde det – då var det en riktig glädjespridare. Proffsigt framfört, som alltid, av super-Sanna.
Betyg: 4/5

6. The Moniker – “Oh My God!” (Till Andra Chansen)
På tal om glädjespridare, här har vi ännu en. Jag tyckte dock att det blev lite för rörigt och lite för speciell sångstil för min smak. En andra chans var han dock väl värd.
Betyg: 3/5

7. Anniela – “Elektrisk” (blev 6:a)
Låtens refräng var inte dum men lägger man till en svag sånginsats och att tankarna hela tiden kom tillbaka till det gröna som hängde runt hennes hals (till synes helt utan anledning) så hamnade bidraget på minus och åkte således ut direkt. Inte mycket mer att tillägga där förutom att jag förmodligen kommer att lyssna på låten en hel del efter tävlingen.
Betyg: 2+/5

8. Christian Walz – “Like Suicide” (blev 5:a)
Denna låt kommer jag garanterat att uppskatta när jag hör den på radion för den var inte dum alls. Den hade en härlig, släpig takt och trevligt sound. På scen fungerade det dock inte alls.
Betyg: 2+/5

Schlagerpinglan: Precis som förra veckan så var mellanakten med The Hurricane inte mycket att hurra för men det gör inget. Vem vill sitta fängslad vid rutan när det är paus? Däremot så var jag förvånad över att vi faktiskt börjat uppskatta “förhören” innan bidragen. Antingen hade kvalitén på skämten höjts eller så var vi bara lite extra lättroade i kväll. 🙂

Resultatet då? Jodå, “rätt” bidrag tog sig till final. Till Andra Chansen hade jag skickat Babsan (enbart p.g.a. underhållningsvärdet) i stället för Loreen men det är inget som direkt grämer mig. Ingen av dem lär ändå ha någon direkt storchans till slutsegern.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Resultat Melodifestivalen 2011: Deltävling 2”

  1. Melodifestivalen 2011 | Deltävling 2 - Evas musikblogg

    […] Andra som kommenterat denna deltävling: Pierre  |  Schlagerpinglan […]

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se