Schlagerpinglan: Då var den tredje deltävlingen av Melodifestivalen 2011 avklarad. Resultatet ser ni här nedan, liksom några av mina åsikter om respektive bidrag samt länkar till svt.se där man nu kan lyssna och titta på de bidrag som åkte ur Linköpings deltävling.

Direkt till final:
Eric Saade – “Popular”

Till final efter röstningsomgång 2:
The Playtones – “The King”

Till Andra Chansen:
Shirley´s Angels – “I Though´t It Was Forever”
Sara Varga – “Spring för livet”

Utslagna, i resultatordning och med länkar till uppträdandena:
5. Sebastian Karlsson – “No One Else Could”
6. Linda Sundblad – “Lucky You”
7. Sara Lumholdt – “Enemy”
8. Simon Forsberg – “Tid att andas”

1. Linda Sundblad – “Lucky You” (blev 6:a)
En väldigt bra låt som framfördes på ett bra sätt men som inte gav upphov till några spontana “wow” eller liknande. Kommer att uppskatta den om den spelas på radion men inget som lämnar några större minnen.
Betyg: 3/5

2. Simon Forsberg – “Tid att andas” (blev 8:a)
Om man inte befinner sig i ett rosa moln av nyförälskelse så är det nog svårt att på riktigt uppskatta denna Disney-ballad. Väldigt vacker men lite “för mycket” för vanliga människor som inte befinner sig på platsen jag nyss beskrev.
Betyg: 2+/5

3. Sara Lumholdt – “Enemy” (blev 7:a)
Lite darrigt framförd låt som var alltför hackigt uppbyggd för att jag riktigt skulle kunna tycka om den. Förstår inte heller meningen med att tillängna en låt till sin “enemy”. Varför inte bara gå vidare med sitt liv?
Betyg: 2+/5

4. The Playtones – “The King” (Till Finalen)
Svängigt värre! Själv är jag väl inte så svag för rockabilly-schlager men skulle gladerligen ge den en Andra Chans. Finalbiljetten fanns det dock minst två andra bidrag som förtjänade bättre.
Betyg: 3+/5

5. Shirley´s Angels – “I Though´t It Was Forever” (Till Andra Chansen)
Kvällens bästa bidrag! Detta gav mig samma nackhårs-resande känsla som när Malena Ernman framförde sin ”La voix”. Vacker låt som framfördes väldigt snyggt. Ett paket som var helt enkelt underbart!
Betyg: 4+/5

6. Sebastian Karlsson – “No One Else Could” (blev 5:a)
Var höll Idol-röstar-maffian hus i kväll då? 2007 passade det att rösta på honom och slå ut Magnus Carlsson men nu när han ställde upp med en riktigt bra låt så var ni puts väck. Typiskt! Låten var en av kvällens bättre och Sebastian gjorde väl inget större väsen av sig men fördärvade heller inget. Synd att han åkte ut.
Betyg: 4/5

7. Sara Varga – “Spring för livet” (Till Andra Chansen)
Här hade vi en väldigt stark text som presenterades på ett passande, sprött sätt. Så långt var allt bra. Personligen så är jag inte så intresserad av texter om misshandel, politik eller liknande i ESC-sammanhang och hade därför hellre sett att Andra Chansen-biljetten hamnat hon någon annan.
Betyg: 2/5

8. Eric Saade – “Popular” (Till Finalen)
Låten är en bra, men inte så väldigt speciell, poplåt. Numrets storhet ligger ju i den leende sångaren och den spektakulära dans- och glaskrossarshowen. Finalist javisst men knappast med så stor marginal som de flesta journalister och oddssättare verkar tycka. Bra, fast utan det där lilla extra som man kanske förväntade sig.
Betyg: 4/5

Schlagerpinglan: Tre deltävlingar av Melodifestivalen 2011 har avgjorts och jag har ännu inte nämnt programledarna, vilket är ett gott tecken. Enligt mig så har Rickard Olsson och Marie Serneholt skött sig väldigt bra och klarat av sitt jobb utan att ta över för mycket. Bra jobbat!

En deltävling kvar sedan kan spekulationerna om vem som vi bör skicka till Tyskland ta fart på allvar. 😀

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Resultat Melodifestivalen 2011: Deltävling 3”

 1. Frida

  Jag ville bara påpeka att den som slog ut magnus Carlsson och Live forever 2007 var Måns Zelmerlöf. Det stod mellan att gå direkt till final eller att åka ut ur tävlinge. Då åkte magnus ut. Jag minns det som om det var igår.

  Visserligen var sebastian den andra som gick till final, men det visste ju alla när det var att antingen gå till final eller åka ur.

 2. Schlagerpinglan

  Frida, Fastän jag förstökt att förtränga det så kommer jag också ihåg det som igår. Ska man nu vara så extremt petig så var det faktiskt fyra bidrag som fick fler röster än Magnus Carlsson men i det kortfattade sammanhanget så var det endast intressant att Sebastian gick till final och inte Magnus. Uppskattar dock när det flikas in lite extra-fakta. Tackar.

 3. Rickard

  Saade seglar till final där han är en av favoriterna. Kan mycket väl vinna allt! Resten av startfältet var jämnbra förutom Forsberg. Det var hugget som stucket. Men Saade var fullständigt överlägsen. Gillade också Sebastians bidrag.

 4. Melodifestivalen 2011 | Deltävling 3 - Evas musikblogg

  […] kommenterat denna deltävling: Jerry  |  Pierre  |  Schlager-Micke  |  Schlagerkung  |  Schlagerpinglan |  […]

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se