Schlagerpinglan: Då var den fjärde deltävlingen av Melodifestivalen 2011 avklarad. Resultatet ser ni här nedan, liksom några av mina åsikter om respektive bidrag samt länkar till svt.se där man nu kan lyssna och titta på, inte bara de bidrag som åkte ur Malmös deltävling, utan numera alla de 32 tävlande bidragen.

Direkt till final:
Linda Bengtzing – “E de fel på mig

Till final efter röstningsomgång 2:
Nicke Borg – “Leaving Home

Till Andra Chansen:
Love Generation – “Dance alone
Linda Pritchard – “Alive

Utslagna, i resultatordning:
5. Lasse Stefanz – “En blick och nånting händer
6. Julia Alvgard – “Better or worse
7. Melody Club – “The Hunter
8. Anders Fernette – “Run

1. Melody Club – “The Hunter” (blev 7:a)
En trallvänlig låt som presenterades väldigt stilrent och snyggt på ett schackbräde. Den var dock alldeles för tam och saknade det där som gör att tittarna sträcker sig efter telefonen. Förtjänade dock bättre placering än en 7:e-plats.
Betyg: 3/5

2. Julia Alvgard – “Better or worse” (blev 6:a)
En intressant låt och en härlig röst. Hade det kombinerats med lite rutin och en begriplig dekor så hade det kanske räckt ytterligare lite högre i resultatlistan. Julia har i varje fall gett Webbjokern en anledning att finnas kvar.
Betyg: 2/5

3. Lasse Stefanz – “En blick och nånting händer” (blev 5:a)
En klassisk dansbandslåt som uppenbarligen har sin publik. Själv tillhör jag inte den och kan därför inte ge den några högre poäng. Kändes väldigt föråldrat.
Betyg: 2/5

4. Linda Pritchard – “Alive” (Till Andra Chansen)
En kraftfull ballad som presenterades väldigt övertygande av Linda. När det dessutom ramades in med snygg belysning och en uppseendeväckande klänning så blev det ett oemotståndligt “paket”. Imponerande.
Betyg: 3/5

5. Anders Fernette – “Run” (blev 8:a)
En lite intetsägande och repeterande låt som förmodligen kommer att glömmas bort ganska snabbt av mig.
Betyg: 2/5

6. Linda Bengtzing – “E de fel på mig” (Till Finalen)
Kvällens bästa bidrag! Glad-schlager med retro-känsla och extra Bengtzing-energi. Roligt att det även uppskattades av tittarna. Om det är något för ESC eller ej kan ju diskuteras – glatt är det i alla fall.
Betyg: 4+/5

7. Nicke Borg – “Leaving Home” (Till Finalen)
En rockballad som, när den mixades med Nickes speciella röst, faktiskt fungerade även på mig. Är annars inte så mycket för sådant här men just denna kombination var speciell. En välförtjänt finalist.
Betyg: 3/5

8. Love Generation – “Dance alone” (Till Andra Chansen)
Förväntningarna var enorma på denna låt och fastän det är en väldigt bra danslåt så blev jag nog en aning besviken. Hur mycket de än piffar upp den och presenterar den i modern tappning så är det i slutändan endast en vanlig, dansant poplåt.
Betyg: 3+/5

Schlagerpinglan: Kvällens deltävling blev ju riktigt spännande med skrällar så det både räckte och blev över. Att Melody Club inte skulle ta sig vidare och att Love Generation missade finalen var ju en aning oväntat. Själv är jag ganska nöjd med resultatet då jag tyckte att alla de fyra som gick vidare förtjänade det.

Smolket i glädjebägaren ligger väl i att Jenny Silver i och med kvällens resultat kommer att ställas mot Love Generation i den första Andra-Chansen-duellen och lättare motstånd hade man kanske kunnat önska sig. Mer om det lite senare. Nästa anhalt blir svt.se och alla de släppta MF-låtarna. 😀

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Resultat Melodifestivalen 2011: Deltävling 4”

 1. Melodifestivalen 2011 | Deltävling 4 - Evas musikblogg

  […] Andra som kommenterat denna deltävling: Schlagerpinglan […]

 2. Daniela

  Ja, gårdagens deltävling blev verkligen spännande, men så var det ju också det tuffaste startfältet hittills med många finalvärdiga bidrag (åtminstone enligt min åsikt). I hjärtat är jag väldigt glad över att Linda Bengtzing gick direkt till final, för personligen älskar jag den här typen av schlager och hennes låt kommer förmodligen att vara en av mina största favoriter från årets Melodifestival också långt efter det att tävlingen avgjorts. Men huruvida det är ett bidrag för ESC kan som sagt diskuteras. Nicke Borgs bidrag var ett sådant som jag egentligen inte borde ha känt desto mera för, men av någon anledning gjorde det bidraget ändå ett förvånansvärt stort intryck på mig och så här i efterhand kan jag känna att han trots allt nog var en bra finalist. Värdiga finalister tycker jag också att de två Andra Chansen-bidragen skulle vara, för båda de låtarna var sådana som enligt mig skulle kunna göra sig bra i ESC-sammanhang och i går kväll var mitt första intryck också att dessa två låtar borde ha varit de som gick direkt till final, med tanke på vad som faktiskt är syftet med denna tävling (d.v.s. att få fram en låt som kan klara sig i Tyskland). Nu blir det ytterligare två spännande veckor innan detta bidrag slutligen är utsett! 🙂 Vilken låt det än blir har vi ju i alla fall hört den nu! 🙂

 3. DavidG

  För mig är linda bengtzings låt ett steg tillbaka i tiden… bengtzings låt var också ganska vidrig om jag ska vara ärlig…turbo tempo.. svenne text och liksom ingenting att vara glad för..

  love generations låt var överlägset bäst……..o passar bäst för eurovision av alla låtarna igår.

 4. Schlagerpinglan

  @Daniela och DavidG, Det här med Bengtzings låt är väldigt intressant för rent teoretiskt så är det ju ingen ESC-låt men samtidigt så är det ju uppenbart att många människor berörs av den, hur gammaldags den än må vara. Vi får väl se vad de internationella jurygrupperna sätter för betyg på den. De kanske överraskar?

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se